Veliko finale proslave Dana općine Radoboj oduševilo posjetitelje

Vrhunski koncert triju puhačkih orkestara svojim su nastupom dodatno ‘ukrasile’ uvijek odlične “Radobojske mažoretkinje”

Objavljeno: 26.10.2021. zagorjeinternational

U sklopu obilježavanja Dana općine Radoboj, tamošnji HPD je prošle subote organizirao Planinarski pohod po Strahinjčici, kroz “Radobojsku stezu”. U jutarnjim satima ispred Muzeja Radboa i Centra za prirodu “Zagorje“ okupilo se tridesetak zaljubljenika u prirodu, za koje je najprije bilo organizirano kratko razgledavanje spomenutih ustanova te upoznavanje s poviješću i prirodnim ljepotama radobojskog kraja. Na putu prema Strahinjčici, nezaobilazna točka bio je novi Planinarski dom, gdje je za sudionike osigurana okrjepa, a ujedno su se mogle razgledati prostorije novog doma te izložba slika s likovne kolonije. Lijepo vrijeme i priroda oduševili su sve sudionike ovog pohoda, koji su puni dojmova ponovno stigli na početnu točku, gdje je bio osiguran ručak i nastavak druženja. Iz HPD-a Radoboj zahvaljuju svima na sudjelovanju te ističu kako s nestrpljenjem i veseljem očekuju neki novi pohod i druženje na Strahinjčici.
Idućeg dana je pak u sportskoj dvorani u Radoboju održan jednosatni koncert pod nazivom “Tri orkestra, jedno srce“, na kojem su nastupili Puhački orkestar “Lijepa naša” Kumrovec, Puhački orkestar DVD-a Špičkovina i Puhački orkestar Radboa, pod ravnanjem maestra Ivana Kšeneka. Prvi je to zajednički nastup triju orkestara, a također i prvi nastup Puhačkog orkestra Radboa, čiji su članovi, unatoč trenutnoj epidemiološkoj situaciji, marljivo vježbali za svoj prvi javni nastup. Nastup triju orkestara uveličale su poznate “Radobojske mažoretkinje”, pod vodstvom trenerice Sonje Vukmanić, a koncert je završio uz pregršt čestitki i riječi pohvale oduševljene publike.
Time su ujedno i završila događanja kojima je Općina Radoboj ove godine obilježavala svoj dan. Nažalost, Radoboj Open, državno prvenstvo u preciznom slijetanju parajedrilicom koje se trebalo održati 23. listopada, odgođeno je zbog nepovoljnog vjetra, te će se održati naknadno.

– Zahvaljujemo svim sudionicima i posjetiteljima naših događanja, koja su bila prilagođena epidemiološkoj situaciji, i nadamo se da ćemo Dane općine Radoboj 2022. godine obilježiti, kako se to voli reći, u “starom normalnom” – poručuju iz Općine Radoboj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba