'ZABOK DOŽIVLJAVA 'BOOM' U DOSELJAVANJU MLADIH OBITELJI': Zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek ugostio roditelje 60 mališana rođenih u 2021. godini

“Nadam se da onima kojima je ovo prvo, neće biti i zadnje dijete, a onima kojima je drugo, poručujem: ‘Bez trećeg nema sreće'”

Objavljeno: 22.10.2021. zagorjeinternational

U Velikoj galeriji Grada Zaboka, na poziv gradonačelnika Ivana Hanžeka, održan je prijem za roditelje novorođenčadi, točnije, djece rođene između 1. siječnja i 1. listopada ove godine.
Na prijem su bili pozvani svi roditelji koji imaju prebivalište na području Zaboka, a u spomenutom je periodu rođeno 60-ero djece.
Okupljene je pozdravila Sonja Borovčak, predsjednica Društva “Naša djeca“ Zabok, koje je ove godine proslavilo 70. rođendan.

Bili smo prvi’

– Moram reći da Grad Zabok ima dugu tradiciju što se tiče Društva “Naša djeca“, ali i što se tiče rada naših volontera za dobrobit djece. Posebno mi je drago što smo zapravo mi prije puno godina, kao Društvo “Naša djeca“ Zabok, bili inicijatori za ovakav susret s novorođenim Zabočankama i Zabočanima te njihovim roditeljima. Onda nam je potporu dao i naš Grad i tada su nas svi počeli ‘kopirati’. Dakle, mi smo prvi grad koji ima ovakav susret i to je prekrasno – rekla je Borovčak.


Istaknula je i odličnu suradnju s Gradom što se tiče dječjih pitanja i svih tema vezanih za djecu.
– Mi smo inače i “Grad – prijatelj djece“ na što smo jako ponosni, i gradonačelnik, ali i svi koji rade u Gradu i DND-u. Među prvih smo pet gradova u Hrvatskoj koji su još 2005. godine dobili taj status. Nadam se da svi vide da se u našem gradu zaista vodi briga o najmlađima, o djeci, a naš Grad nama daje potporu u svim našim aktivnostima – dodala je Borovčak i još jednom čestitala roditeljima malih Zabočanki i Zabočana.
Uz čestitke i zadovoljstvo što je ove godine održan prijem i što ih je mogao ugostiti, roditeljima se obratio i gradonačelnik Ivan Hanžek.


–  Dočekali smo i taj trenutak, veseli me što ste tu sa svojom vedrom i veselom djecom. Uživajte s njima što više možete jer jako brzo odrastu. Prebrzo dođu faze kada su veći problemi. Sada su problemi je li šmrca, je li spava, jede li dobro, a kasnije dolaze oni teži problemi, međutim, sve je to ništa u odnosu na veselje kada vidiš odrastanje vlastitog djeteta i odrastanje vlastitih unuka – rekao je Hanžek.

Slatke brige

Gradonačelnik je također spomenuo i kako Grad aktivno radi na novim projektima i kako je trenutno u fazi projektiranje dječjeg vrtića i osnovne škole u Špičkovini. Također, spomenuo je da se radi i na proširenju osnovne škole u Zaboku, a sve s jednim razlogom.


– Zabok doživljava ‘boom’ u doseljavanju, a posebno nas veseli što doživljava ‘boom’ u doseljavanju mladih obitelji jer to znači još više djece. Jasno, postoji i onaj drugi problem, gradski, a to je smještajni kapacitet u vrtiću. To je problem koji je sladak, a sladak je zato što dokazuje da su roditelji zaposleni, da imaju osiguranu egzistenciju i da netko treba brinuti o djeci – dodao je gradonačelnik, pa poručio mladim roditeljima:


– Nadamo se da onima kojima je to prvo, neće biti i zadnje, a onima kojima je drugo… ‘Bez trećeg nema sreće’.


Djeci i njihovim roditeljima potom su uručeni i prigodni paketi naziva “Za super start“, u kojima se nalaze pamučna dekica, ručnik, dvije tetra pelene i podbradak, a sve s logom Grada Zaboka i proizvedeno u lokalnoj tvrtki “Ethereal“. (Vanja Hozmec)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba