KUTIJA ŠIBICA TE ZOVE – PRIJAVI SE I POSTANI DIJELOM POVIJESNOG IZDANJA TURNIRA KOJI OVE GODINE SLAVI 50. ROĐENDAN

Zagreb se sprema za veliko jubilarno izdanje najpoznatijeg malonogometnog turnira u regiji

Objavljeno: 22.10.2021. zagorjeinternational


Zlatne nogometne lopte dokotrljale su se s brojnih lokacija u centru Zagreba, ravno pod noge najvećih legendi malog nogometa, koji su se okupili u Domu sportova kako bi najavili posebno sportsko slavlje. Najpoznatiji malonogometni turnir u regiji, Kutija šibica 2021. powered by Coca Cola, slavi velikih 50 godina i na radost brojnih malonogometaša i obožavatelja diljem Hrvatske, najavljuje povratak u zagrebačke sportske dvorane. Turnir će se održavati od 20. studenoga do 29. prosinca, u organizaciji Ustanove Upravljanje sportskim objektima te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a prijave kreću, u utorak, 2. studenoga.
Krešimir Čivrag, Robert Grdović, Korab Morina, Josip Palić, Stjepan Pavlić, Pavao Sudy, Hrvoje Štrok, Mario Švigir i Mićo Vujanić, imena su koja su obilježila Kutiju šibica kroz protekla desetljeća, a ususret početku ovogodišnje jubilarne priče, okupili su se u legendarnoj dvojci Doma sportova i zaigrali nogomet pravim zlatnim rođendanskim loptama. Na pitanje što za njih znači Kutija šibica, čule su se riječi poput “više od svega“, “ona može promijeniti život“, “jednostavno moraš biti tamo“, “naša pobjeda bila mi je jedan od najljepših dana u životu“, “trenuci koji se pamte zauvijek“. I bilo je teško ne samo igračima i navijačima Kutije šibica kada je prošlogodišnje izdanje moralo biti otkazano zbog pandemije uzrokovane Covidom-19, već i organizatorima, koji povratak malonogometaša na dvoranske terene jednako željno iščekuju.

Nezaboravna druženja

– Unatoč vrlo izazovnom i neizvjesnom vremenu u kojem i dalje živimo, želimo vratiti Kutiju šibica tamo gdje joj je i mjesto – u sportske dvorane, u srca navijača na tribinama te brojnim sportašima kojima je ovo prilika za ne samo sjajne sportske pothvate i rezultate, već i za nezaboravna druženja koja se, kako su istaknule neke od najvećih legendi ovog sporta, pamte zauvijek. Kutija šibica ove godine obilježava veliki 50. rođendan, a siguran sam da ćemo uz podršku svih naših partnera, obilježiti ovaj jubilej onako kako to ovaj turnir i zaslužuje. Pozivam sve da se prijave i da se priključe pravoj sportskoj zlatnoj groznici koja nas uskoro očekuje u Zagrebu – poručio je ravnatelj Ustanove “Upravljanje sportskim objektima“ Bernard Grebenar
Uz 50. seniorski turnir igrat će se i 14. veteranski turnir te 5. turnir žena, s ukupnim nagradnim fondom u iznosu od 170.000 kuna. Službeni početak prijava za jubilarno izdanje započet će u utorak, 2. studenoga, a završava u utorak, 9. studenoga. Cijene kotizacija nisu se mijenjale ni ove godine, pa će tako za seniorski i veteranski turnir biti potrebno uplatiti 1000 kuna, dok za turnir žena 200 kuna. Prijave se mogu predati putem internetske stranice ili direktno u Domu sportova, svakog dana od 12 do 20 sati, u sobi 125.

Pet lokacija

Izvlačenje parova potvrđeno je za srijedu, 17. studenoga, nakon čega kreću sportski dvoboji na čak pet lokacija – u dvorani 2 u Domu sportova te dvoranama “Boško Božić Pepsi”, Dubrava, Pešćenica i Sutinska vrela. Seniorski i veteranski turnir igraju se loptom veličine broj pet, s pet igrača u polju i jednim vratarom, dok se turnir žena igra s loptom veličine četiri kao i s četiri igračice u polju te jednom vrataricom. Zlatna nogometna i navijačka groznica započinje na Štefanje, kada nas očekuje početak spektakularne završnice, a u srijedu, 29. prosinca, doznat ćemo koja će se momčad upisati kao pobjednik povijesne i jubilarne 50. Kutije šibica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba