SPORTSKA NEDJELJA ZA PAMĆENJE U RADOBOJU: Od trčanja, nordijskog hodanja i taekwondoa do nogometa, mažoretkinja i pilatesa

Održana “Radobojska uspinjača”, mještani prezentirali sportove kojima se bave, a na nogometno igralište se spustili parajedriličari

Objavljeno: 18.10.2021. zagorjeinternational

U općini Radoboj se već tradicionalno u listopadu nizom manifestacija obilježava Dan općine, ove godine pod motom “Dani sporta, zdravlja i rekreacije“.
U skladu s tim, prošle je nedjelje održana i 13. “Radobojska uspinjača“, tradicionalna utrka stazom dugačkom 15 kilometara kroz radobojski kraj. Ove ju je godine prvi prošao Ante Živković, koji je 15,2 kilometra istrčao za 56 minuta i 13 sekundi. Drugi je na cilj stigao Nikola Špoljar, s 23 sekunde zaostatka za vodećim, a treći je bio Damir Hršak, koji je stazu istrčao za 58 minuta i šest sekundi.

Ženska konkurencija

U ženskoj konkurenciji prva je na cilju bila Tea Faber, koja je stazu pretrčala za 67 minuta i 13 sekundi, druga Marija Lukina s vremenom od 69 minuta i 50 sekundi, a treća, s vremenom od 71 minute i 39 sekundi, na cilj je stigla Jasmina Ilijaš.
Uz glavnu utrku, u kojoj je sudjelovao 81 trkač, održala se i utrka za one najmlađe i to u kategorijama “Predškolci“, u kojoj je četvero trkača trčalo 150 metara, i u kategoriji “1. – 4. razred osnovne škole“, gdje je sedam trkača trčalo na 300 metara.
Nakon utrke, u Radobojskom trnacu bila je organizirana okrjepa za sve sudionike, te podjela nagrada najboljima. Prigodne nagrade dobili su svi sudionici utrke, a na sudjelovanju im je zahvalio i načelnik Radoboja Anđelko Topolovec, uz poziv na sudjelovanje i iduće godine.
Sportski se dan nastavio na nogometnom igralištu, gdje je održana prezentacija sportova kojima se bave mještani općine, pa je tako na početku predstavljena Dječja škola nogometa NK Radoboj, potom su prezentaciju održali polaznici Taekwon-do kluba Oroslavje, a zatim i Radobojske mažoretkinje.

Zdrav život

Pilates je sa svojim članicama predstavila trenerica Ivana Šakotić, a nordijsko hodanje predstavljeno je od strane sudionika projekta “Aktivni i nakon 65-e“ i njihovog trenera Gordana Poslončeca. Na samom kraju, tri člana Kluba padobranskog jedrenja “Jastreb“ parajedrilicama se spustilo u sam centar nogometnog igrališta.

– Ovim se događanjima želi potaknuti čim više mještana na aktivno bavljenje sportom i poticati ih na zdrav način života – kažu iz Općine Radoboj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba