Održana treća, završna večer 24. festivala duhovne glazbe "Krapinafest"

Publika uživala u izvedbama starih sakralnih napjeva Franjevačkih bogoslova, ali i autorskih skladbi fra Miroslava Petraca iz Osijeka

Objavljeno: 18.10.2021. zagorjeinternational

U crkvi sv. Katarine kod Franjevačkog samostana u Krapini u nedjelju je održana treća večer 24. festivala duhovne glazbe “Krapinafest”.


Uoči koncerta, proslavljena je svečana sveta misa koju je, uz pjevanje i sviranje Zbora “Bolji svijet”, predvodio p. Josip Ivkić, zamjenik magistra bogoslova Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.


Na festivalu su nastupili Franjevački bogoslovi iz Zagreba, koji su na, oduševljenje publike, izvodili stare sakralne napjeve, zatim fra Miroslav Petrac, franjevac iz Osijeka, koji je otpjevao svoje poznate autorske skladbe, a nastupili su i vrsni domaći izvođači, Alojz Vešligaj na orguljama i sopranistica Snježana Elčić. Trećom festivalskom večeri tako je završen ovogodišnji “Krapinafest”, koji je održan pod geslom sa svoda crkve Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu – “Početak boljeg svijeta”, kao spomen na 50. godišnjicu značajnog marijanskog i mariološkog kongresa održanog u Mariji Bistrici te u znaku 380. godišnjice dolaska franjevaca u Krapinu.


Organizatori festivala su Zajednica “Bolji svijet” i Franjevački samostan u Krapini, a pokrovitelj Hrvatska franjevačka provincija svetih Ćirila i Metoda. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba