ZA LJUBITELJE UMJETNOSTI: Otvorenje izložbe “Hrvoje Glavan – Matija Plavčić“

Dođite ovog petka u klanječki Studio Galerije Antuna Augustinčića i razgledajte radove nadarenih mladih kipara

Objavljeno: 14.10.2021. zagorjeinternational

U klanječkom Studiju Galerije Antuna Augustinčića, u petak, s početkom u 18 sati, održat će se otvorenje izložbe “Hrvoje Glavan – Matija Plavčić“.

U sklopu ovogodišnje suradnje klanječke Galerije Antuna Augustinčića i zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, nadareni mladi kipari Hrvoje Glavan i Matija Plavčić izabrani su da predstave svoje diplomske radove na samostalnoj izložbi u Studiju GAA.

Zanatski vješto oblikovani Glavanovi radovi u metalu (Uzdizanje) i Matije Plavčića u drvu (Nemoć), funkcioniraju kao samodovoljni skulpturalni objekti u prostoru, no kad se spozna i njihovo značenje, otkrivaju višeslojnu i intrigantnu semantičku dimenziju, kako na intimnoj, tako i na društvenoj razini. 

Izložba, popraćena katalogom, ostvarena je u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu te uz potporu Ministarstva kulture i medija RH. Autor izložbe je Davorin Vujčić, a svi zainteresirani imaju je prilike razgledati sve do 9. siječnja iduće godine, svakodnevno, osim ponedjeljkom, od 9 do 17 sati te vikendom od 10 do 18 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba