U zabočkom vrtiću “Zipkica“ obilježen Dan smanjenja rizika od katastrofa

Djelatnici Crvenog križa Zabok kroz igru učili djecu snalaženju u izvanrednim situacijama

Objavljeno: 13.10.2021. zagorjeinternational

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je u srijedu, kada se i službeno obilježava Dan smanjenja rizika od katastrofa, provelo aktivnosti prilagođene djeci vrtićke dobi na temu “Priprema za izvanredne situacije“.


Djeca u zabočkom vrtiću “Zipkica“ su tako znatiželjno i zainteresirano pristupila aktivnostima pod nazivima “Ringe, ringe potres!“ i “Komplet za izvanredne situacije“.


U aktivnosti “Ringe, ringe potres!“, zaposlenica Crvenog križa zamolila je djecu da stanu u krug i da zajedno počnu pjevati pjesmu “Ringe, ringe raja“, ali im je najavila da će umjesto riječi “čuč“ pjevati “potres“ i da svi, uz čučanj, moraju i prekriti lice rukom.


U drugoj aktivnosti, djeca su pomoću kartica sa slikama kreirala vlastite komplete za izvanredne situacije i uz to opisala funkciju pojedinih predmeta u kompletu za izvanredne situacije.


Radionice su odrađene kao dio projekta Hrvatskog Crvenog križa “Sigurnije škole i vrtići“, a Crveni križ je u sklopu projekta razvio i online platformu koja nudi različite edukativne materijale, aktivnosti, alate i pozadinske informacije, a tiču se podizanja svijesti djece, mladih, njihovih roditelja/skrbnika i djelatnika predškolskih odgojno – obrazovnih ustanova o važnosti kontinuiranog stjecanja i usavršavanja znanja iz prve pomoći. (vh) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba