ZABOK: Proslavljen blagdan Kraljice Krunice te Dan bolesnika i medicinskog osoblja

Bolesni na misi primili sakrament bolesničkog pomazanja, a potom je svim vjernicima omogućeno mjerenje tlaka i šećera u krvi

Objavljeno: 10.10.2021. AB

Niske temperature, snijeg i poledica najčešći su razlozi zbog kojih tijekom veljače, kada se obilježava blagdan Gospe Lurdske i Dan bolesnika, mnogim ljudima narušena zdravlja u Zaboku nije nimalo lako otići u crkvu i boraviti duže vrijeme na svetoj misi. Upravo radi njih posebna se misa za bolesnike i nemoćne u župi već godinama nastoji upriličiti u toplijem razdoblju godine.

Tako su ove nedjelje svi bolesnici na misnom slavlju primili sakrament bolesničkog pomazanja, a potom i Svetu Pričest te je ujedno proslavljen i blagdan Kraljice Krunice. Misna slavlja predslavili su župnik Branko Risek i supsidijar Marijan Culjak.

– Danas smo se ovdje okupili na molitvu za bolesnike i medicinsko osoblje. Ovaj susret želi nas potaknuti i na promišljanje – kako i usprkos našoj bolesti možemo postati, biti i ostati cjelovit čovjek. Čovjek koji će kroz vlastitu patnju i bol znati prepoznati savršen put prema Bogu. Naša nebeska majka Marija nam svijetli kao primjer cjelovita čovjeka, žene duboko uronjene u Boga iz kojega je crpila snagu za svoj život. Upravo po njoj Bog se smilovao svakome od nas – istaknula su obojica svećenika.

Nakon misnih slavlja zahvaljujući medicinskom osoblju vjernicima je bilo omogućeno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter