NEZABILJEŽENI PAD: Zuckerberg je za vrijeme pada Facebookove domene izgubio čak 6,6 milijardi američkih dolara, kao i titulu petog najbogatijeg čovjeka na svijetu

Proradili Facebook, Instagram i WhatsApp, neke funkcije su sporije

Objavljeno: 05.10.2021. zagorjeinternational

U ponoć, nakon do sada nezabilježenog pada, Facebook je uspio riješiti tehničke probleme koji su korisnicima onemogućavali pristup uslugama društvenih mreža, javlja Jutarnji. Malo prije ponoći neke od funkcija na Instagramu ponovo su postale dostupne korisnicima, iako je brzina otvaranja bila izrazito spora. Slična je situacija s WhatsAppom, koji je proradio na mobilnim uređajima. Korisnici mogu pregledati storyje, poslati poruke i dobiti notifikacije. Korisnici diljem svijeta također javljaju i da mogu pristupiti Facebooku.

Vodeće društvene mreže Facebook i Instagram, kao i sustavi za razmjenu poruka WhatsApp i Messenger nekoliko su sati bili nedostupni korisnicima. Kako navodi Downdetector, prve informacije o problemima počele su stizati oko 17.30 sati po hrvatskom vremenu. Radi se o najdužem padu u povijesti ove društvene mreže.

Kako navodi Techcrunch.com, izvjesno je da je do pada došlo zbog problema s DNS-om (domain server name). Ovo je struktura imenovanja koja čini dio infrastrukture weba. 

Kako navodi Forbes, Zuckerberg je za vrijeme pada Facebookove domene, koji je izazvao i pad vrijednosti dionica tvrtke, izgubio čak 6,6 milijardi američkih dolara, kao i titulu petog najbogatijeg čovjeka na svijetu.Forbesov popis “današnjih pobjednika i gubitnika” prati se od završetka poslovanja prethodnog dana, što znači da su Zuckerbergovi gubici nastali otkad su korisnici počeli doživljavati tehničke probleme. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba