OPĆINA BEDNJA: Važna obavijest za mještane

Od 6. listopada kreće deratizacija po općinskim naseljima – evo i uputa

Objavljeno: 05.10.2021. zagorjeinternational

Na području općine Bednja, sa 6. listopadom, započet će provođenje sustavne deratizacije.

Početak će biti u naselju Rinkovec, a zatim Vrhovec Bednjanski, Benkovec, Sveti Josip, Bednja, Mali Gorenec, Šaša, Pašnik, Vrbno, Ježovec, Osonjak, Vranojelje, Veliki Gorenec, Purga Bednjanska, Šinkovica Bednjanska, Šinkovica Šaša, Pleš, Trakošćan, Brezova Gora, Jamno, Cvetlin, Jazbina Cvetlinska, Meljan, Prebukovje, Predgorje Bednjansko.

Uz spomenuta naselja, akcijom će biti obuhvaćene i sve površine pogodne za razmnožavanje i zadržavanje glodavaca (smetlišta, kanali i javne površine).

Deratizacija će se obavljati s jednom zaštitnom kutijom po domaćinstvu u kojoj će biti izložena meka, a za sve daljnje upute građani se mogu javiti djelatnicima Odjela za higijenu, okoliš i sanitaciju Veterinarske stanice d.d. Varaždin.

Također, mještane se moli da mrtve glodavce zakopaju, da ne diraju i ne premještaju zatrovane meke, te da za vrijeme postavljanja meka na domaćinstvima mora biti prisutna odrasla osoba.

Sve probleme oko mjera deratizacije na licu mjesta građani su pozvani prijaviti osoblju koje obavlja deratizaciju ili na broj 099/255-2080.

Općina Bednja snosit će sve troškove sustavne deratizacije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba