U sklopu manifestacije "Uz Mir za mir"

Sutra se u Klanjcu otvara izložba Mirjane Drempetić Hanžić “Mirovanje”

Objavljeno: 20.09.2021. zagorjeinternational

Ovog utorka u 11.30 sati u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu otvara se izložba Mirjana Drempetić Hanžić “Mirovanje”, koja se realizira u sklopu manifestacije “Uz Mir za mir 2021.”

Kao jedini muzej u Hrvatskoj, Galerija Antuna Augustinčića i ove godine obilježava Međunarodni dan mira 21. rujna. Jedanaestu godinu zaredom, programom “Uz Mir za mir” predstavljaju se kiparski radovi koji se referiraju na temu mira i na Augustinčićev spomenik “Mir” u New Yorku, čija se skica i gipsani model nalaze u stalnom postavu Galerije. Autor ovogodišnje izložbe i programa je povjesničar umjetnosti Davorin Vujčić.

Mirjana Drempetić Hanžić diplomirala je 1997. na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Na Akademiji likovnih umjetnosti doktorirala je 2012. s temom “Ambijentalna skulptura u kontemplativnom okruženju”. Od 1995. je članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika, od 2013. Međunarodnog udruženja edukacije kroz umjetnost (InSEA), a od 2017. Matice hrvatske. Od 2003. predaje Teoriju oblikovanja, Tehnologiju materijala te Materijale i procese oblikovanja u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Izlagala je na pedesetak samostalnih izložaba te sudjelovala na brojnim skupnim izložbama, likovnim kolonijama i simpozijima.

Izložba “Mirovanje” predstavlja nastavak njenog bavljenja site specific ambijentalnim instalacijama, a moći će se razgledati do 24. listopada. Izložba je realizirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, sponzorstvima i donacijama.

Najnovije po kategorijama

DAMIR HABIJAN: Ova inicijativa nema politički predznak – podržavaju je različite političke opcije iz Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije

HOĆE LI SJEVER HRVATSKE DOBITI PRVI PARK PRIRODE? U Varaždinu održan stručni skup na temu “Ivanščica, Strahinjčica, Maceljska gora i Ravna gora – park prirode RH"

DAMIR HABIJAN: Ova inicijativa nema politički predznak – podržavaju je različite političke opcije iz Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije

Objavljeno: 26.10.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter