'OSTANI ŽIV I SPASI ŽIVOTE DRUGIH': Danas je počelo obilježavanje Dana sigurnosti u prometu, koje će trajati sve do iduće srijede

“Svakog dana 70 osoba pogine na europskim cestama, a cilj kampanje je da taj broj bude nula barem jedan dan u godini”

Objavljeno: 16.09.2021. zagorjeinternational

U organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL, danas je započelo obilježavanje Dana sigurnosti u prometu, koje će trajati do iduće srijede, pod geslom “Ostani živ i spasi živote drugih!”


U prosjeku u Europi svaki dan smrtno strada oko 70 sudionika u prometu, stoga je cilj kampanje pridonijeti smanjenju toga broja smrtno, raznim preventivno – represivnim aktivnostima koje će se u sklopu kampanje provoditi diljem Europe.


Kampanja se održava paralelno s jubilarnim 20. Europskim tjednom mobilnosti i ROADPOL-ovom operativnom akcijom na distrakciju. Provodi se u suradnji s Europskom komisijom, a ovogodišnji ambasador je Mika Häkkinen, dvostruki svjetski prvak Formule 1, koji je za ovu prigodu snimio i promotivni video.


U utorak će se obilježiti i Dan bez poginulih u prometu, kada će se u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske pojačati preventivno – represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.


Dodatne informacije o aktivnostima u okviru Dana sigurnosti u prometu, svi zainteresirani mogu pronaći na interaktivnoj mapi na službenoj stranici ROADPOL Safety Days, a građani se mogu uključiti i potpisivanjem prisege o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu te postati dio dijaloga na društvenim mrežama, korištenjem hashtaga #ROADPOLSafetyDays. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba