Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u Varaždinu obišla Špancirfest

“NAŠE MANIFESTACIJE POSTAJU SVE POPULARNIJE“: Sve više turista zna za njih – nastavit ćemo s oplemenjivanjem sadržaja, objekata i ponuda, kako bi iduće godine brojke bile još bolje“

Objavljeno: 30.08.2021. zagorjeinternational

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, u društvu varaždinskog župana Anđelka Stričaka, njegove zamjenice Silvije Zagorec, varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja, predsjednika Županijske skupštine Josipa Križanića, saborske zastupnice Nadice Dreven Budinski, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladena Jakopovića, direktorice Turističkog ureda TZ grada Varaždina Jelene Toth i direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Mirana Bojanića Morandinija, obišla Špancirfest.

Ministrica Brnjac pohvalila je organizaciju manifestacije te istaknula dobre turističke rezultate Varaždinske županije koja broji 50.000 dolazaka i oko 100.000 noćenja.

-Smatram da je Špancirfest hvalevrijedna manifestacija koja svakako ima svoj veliki značaj i šire. Broj noćenja je na nekih 90 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu što znači da smo na dobrom putu. Kampanja koju smo pokrenuli “Doživi domaće, istraži ruralnu Hrvatsku” usmjerena je na razvoj kontinentalnog turizma, pogotovo sada kada se sve više naših turista vraća s obale, da se okrenu našem kontinentu, da otkriju ljepote- kazala je Brnjac.

Varaždinski župan Anđelko Stričak čestitao je Turističkoj zajednici grada Varaždina na odličnoj organizaciji ovogodišnjeg Špancifesta.

-Zahvaljujem se ministrici na posjetu Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Činjenica je da je kontinentalni turizam sve bitniji. Ako pogledamo brojke i usporedimo ih s prošlom godinom, u prvih sedam mjeseci imamo rast noćenja za 48 posto, a ono što veseli je da je više od polovice turista bilo iz stranih država, Poljske, Njemačke i Ukrajine. Špancirfest, ali i ostale naše manifestacije su sve više popularne i sve više domaćih te stranih turista zna za njih. Varaždinska županija će svakako nastaviti u dobrom smjeru s oplemenjivanjem sadržaja, objekata i ponuda kako bi iduće godine brojke bile još bolje – poručio je Stričak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba