DVD Kumrovec proslavilo 70. godišnjicu uspješnog rada i neprekidnog djelovanja

“Bez obzira je li u pitanju poplava, oluja, snijeg ili požar, vatrogasci su ona snaga na koju se uvijek možemo osloniti“

Objavljeno: 30.08.2021. zagorjeinternational

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kumrovec, u nedjelju je proslavilo 70. godišnjicu uspješnog rada i neprekidnog djelovanja.

Svečanoj sjednici nazočio je i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je nakon što im je uručio Zahvalnicu Krapinsko-zagorske županije, rekao da je vatrogastvo način života u KZŽ te da je teško pronaći i jednu kuću na području Kumrovca i okolnih naselja iz koje u ovih 70 godina nije potekao barem jedan vatrogasac.

-Bez obzira je li u pitanju poplava, oluja, snijeg ili požar, vatrogasci su ona snaga na koju se kao župan Krapinsko-zagorske županije uvijek mogu osloniti. Zahvaljujem gospodi Skuliberu i Lovrenčiću jer bez njihove suradnje i politike ulaganja u vatrogastvo ne bi moglo biti rezultata. Promjenom Zakona o jedan postotnom obaveznom sufinanciranju lokalne i regionalne samouprave u vatrogastvo, puno se toga promijenilo i danas su naša vatrogasna društva puno opremljenija nego što je to prije bio slučaj, no smatram da je entuzijazam i velika ljubav prema vatrogastvu još uvijek na višoj razini nego što smo mi uspjeli s opremljenošću. Pozdravljam program Vlade RH za nabavu novih vatrogasnih vozila, vjerujem da će to doprinijeti da vatrogasna društva još bolje opremimo, jer prije svega trebamo zaštititi vaše živote, jer vi to radite cijelo vrijeme štiteći živote i imovinu drugih ljudi – poručio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba