POSJET INDIJSKOG VELEPOSLANIKA VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI: Sa županom Stričakom i gospodarstvenicima razgovarao o postojećoj i potencijalnoj budućoj međusobnoj gospodarskoj suradnji

“Važno je da se redovito sastajemo kako bismo istražili mogućnosti suradnje – velik je potencijal u području razmjene talenata, tehnologije, turizma i trgovine“

Objavljeno: 27.08.2021. zagorjeinternational

Veleposlanik Republike Indije, Nj/E Raj Kumar Srivastave posjetio je Varaždinsku županiju, a na radnom sastanku s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom, održanom u Županijskoj palači, razgovaralo se o postojećoj i potencijalima buduće gospodarske suradnje između Varaždinske županije i Republike Indije.

Budući da na području županije djeluju poduzeća koja već surađuju s dobavljačima i poduzećima u Indiji, te da Indija predstavlja velesilu koja se vrlo brzo razvija posebno u području digitalnih tehnologija, sastanku su nazočili gospodarstvenici s područja županije, dekanica Fakulteta organizacije i informatike, Nina Begičević Ređep te zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović i zamjenica pročelnika za regionalni razvoj i europske poslove Larisa Križan Breljak.

75. obljetnica neovisnosti

Varaždinski župan Anđelko Stričak uputio je čestitku veleposlaniku i državljanima Indije čestitku povodom 75. obljetnice neovisnosti njihove države, pa istaknuo da je Indija zanimljiva zbog ambicioznog razvojnog programa.

-Drago mi je da smo se priključili obilježavanju ove obljetnice i da su s nama predstavnici nekih poduzeća koja već uspješno surađuju s dobavljačima i poduzećima u Indiji. Danas Indija, u kojoj živi gotovo 1,35 milijardi ljudi, u čemu je veliki udio mladih, predstavlja velesilu, a potencijal za povećanje izvoza iz Indije nalazi se u području tekstilne i kožne industrije, farmaceutike, kemijskih proizvoda, te industrijskih i električnih uređaja, a uvoza na razvoju informacijsko-komunikacijskih i digitalnih tehnologija – rekao je Stričak.

Veleposlanik Raj Kumar Srivastava kazao je da se budućoj suradnji veseli te  posebno ukazao na potencijal u području razmjene talenata, tehnologije, turizma i trgovine.

Pružanje pomoći

-Važno je da se redovito sastajemo i komuniciramo kako bismo istražili mogućnosti suradnje na području gospodarstva, obrazovanja i kulture. Osobno sam na raspolaganju za pokretanje različitih inicijativa ili pružanje pomoći u poslovanju s našim tvrtkama – poručio je veleposlanik, dodavši da postoje opcije uključivanja Županije u brojna događanja koja se organiziraju u narednih godinu dana povodom obilježavanja 75 obljetnice indijske neovisnosti.

Dekanica Fakulteta organizacije i informatike, Nina Begičević Ređep ukazala je na potencijal razvoja IT i digitalnih tehnologija kroz povezivanje obrazovnih i istraživačkih institucija.

U jednom kraćem obilasku, veleposlaniku Raj Kumar Srivastavi prezentirana je povijest županije, pokazana Županijska palača, a osjetio je i dašak dnevne atmosfere poznate manifestacije “Špancirfesta“ čije je održavanje u tijeku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba