U okviru “Klanječkog kulturnog ljeta na promenadi i oko nje“

NASTAVAK BOGATOG PROGRAMA: Večeras književno-glazbena večer “Spremanje uspomena“, u četvrtak kreativne radionice, a u ponedjeljak književna, glazbena i likovna večer “Nove misli, nova stvarnost“

Objavljeno: 25.08.2021. zagorjeinternational

U okviru “Klanječkog kulturnog ljeta na promenadi i oko nje“ Kulturni centar Klanjec večeras s početkom u 20 sati priređuje književno-glazbenu večer nostalgičnog naziva “Spremanje uspomena“. Riječ je o naslovu jedne od pjesama iz nove zbirke poezije višestruko nagrađivane  oroslavske pjesnikinje i potpredsjednice Hrvatskozagorskog književnog društva Mirjane Mikulec. Knjigu zanimljivog naslova “Nosim vrč na vodu“ predstavit će urednica Vlasta Horvatić-Gmaz i recenzentica Darija Žilić. Stihove će čitati Nikola Kristić, novinar i urednik na Hrvatskoj televiziji, dok u glazbenom dijelu večeri, mali koncert pod nazivom “Laganini“ priprema Igor Siročić s prijateljima, pa će se tako na repertoaru naći neke od najpoznatijih domaćih i stranih pjesama uz koje smo svi spremali neke svoje drage uspomene. Bude li lijepa večer program će se održati u romantičnoj atmosferi parka kod starog kina u kojoj su posjetitelji već uživali prošla dva tjedna, a u slučaju kiše preselit će se u jednako umjetnički osobit prostor stalnog postava Galerije Antuna Augustinčića.

U okviru “Klanječkog kulturnog ljeta na promenadi i oko nje“ Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović“ i Kreativni centar “Cityart studio“ akademske slikarice Maje Vukina Bogović priređuje u četvrtak s početkom u 18 sati ljetnu kreativnu radionicu za djecu, ali dobrodošli su i svi odrasli kreativci. Radionica će se održati na promenadi na Trgu Antuna Mihanovića, a u slučaju lošeg vremena u Cityart studiju.

-Kao i drugi programi u okviru Klanječkog kulturnog ljeta besplatna je za sudionike pa vjerujemo da će mali i oni malo veći iskoristiti priliku za par sati odlično iskorištenog slobodnog vremena i nova iskustva u likovnoj umjetnosti – poručili su iz Kulturnog centra Klanjec.

Program se nastavlja u ponedjeljak kada će se s početkom u 19 sati na Trgu Antuna Mihanovića u Klanjcu održati književna, glazbena i likovna večer “Nove misli, nova stvarnost“, a program započinje otvorenjem skupne likovne izložbe – Stjepans Đukićs Pište, Rajka Fureša, Helene Ohnjec, Josipa Rubesa, Ivana Tuđe, Maje Vukina Bogović i Marijana Zanoškog, ilustratora nove knjige kumrovečkog pjesnika Srečka Blažička u izložbenom prostoru Kreativnog centra “Cityart studio“ (bivši Salon Galerije Augustinčić). Autor postava je Stjepan Đukić Pišta. U nastavku će Ivica Hrastović i Rajko Fureš predstaviti novu knjigu kratkih proznih zapisa Srečka Blažička “Nove misli nova stvarnost“, dok će u glazbenom programu sudjeluju sopranistica Josipa Lončar, Igor Siročić, Ljubo Jelušić, Zdenka Poljak i Srečko Blažičko. Organizatori večeri su Kulturni centar Klanjec i Hrvatska udruga Muži zagorskog srca, koji su i nakladnici knjige. U slučaju lošeg vremena, nakon otvorenja izložbe u 19 sati, predstavljanje knjige i glazbeni program, s početkom u 19.30 sati održat će se u Velikoj dvorani Grada Klanjca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba