HZJZ IZVIJESTIO: S jučerašnjim danom u Hrvatskoj je cijepljeno 50,10 posto odraslog stanovništva

CAPAK: Svaka druga osoba u RH pridonijela je zdravlju, očuvanju života, bolničkog sustava, radnih mjesta te turističkoj sezoni

Objavljeno: 20.08.2021. Alen Brodar

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo izvijestili su kako je s jučerašnjim danom cijepljeno 41,69 posto ukupnog stanovništva, odnosno 50,10 posto odraslog stanovništva. Broj ukupno utrošenih doza dosegao je 3.200.638. Od toga je 1.691.778 osoba cijepljeno prvom dozom (uključujući doze sa statusom nepoznato), a od njih je 1.508.860 cijepljeno s dvije doze.

– Svaka druga odrasla osoba u Hrvatskoj učinila je pozitivan iskorak te se cijepila. Za očuvanje svog osobnog zdravlja i života, kao i zdravlja i života svojih sugrađana, svaki drugi građanin Hrvatske primio je najmanje jednu dozu cjepiva. Svatko tko je cijepljen, tom nesebičnom gestom pridonio je zdravlju, sigurnosti, očuvanja života, očuvanju bolničkog sustava, očuvanju radnih mjesta kao i turističkoj sezoni. Zahvaljujem građanima koji su se odazvali na cijepljenje kao i zdravstvenim djelatnicima koji su odradili veliki posao. Nastavljamo dalje – izjavio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo epidemiolog izv.prof.dr.sc. Krunoslav Capak.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (48,0% ukupnog stanovništva, odnosno 58,0% odraslog stanovništva), a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Gradu Zagrebu (44,2% ukupnog, odnosno 53,5% odraslog stanovništva).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter