Cilj je, između ostaloga, kreirati stalne edukativne programe za odrasle i osobe treće životne dobi na području KZŽ

Muzeju grada Pregrade temeljem Erasmus akreditacije odobreno bespovratnih 8240 eura

Objavljeno: 07.08.2021. zagorjeinternational

Muzej grada Pregrade “Zlatko Dragutin Tudjina” zaprimio je od Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) Obavijest o rezultatima i dodjeli financijske potpore za projektni prijedlog kojeg je muzej prijavio kao akreditirana organizacija u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2021. godinu. AMPEU je prihvatio projektni prijedlog te je za njegovu provedbu odobreno bespovratnih 8240 eura.

Razvojni plan

Podsjetimo, Muzej grada Pregrade je 12. veljače dobio Erasmus akreditaciju u području obrazovanja odraslih, važeću za novo sedmogodišnje razdoblje (2021. – 2027.). U konzorciju mobilnosti kojem je na čelu Muzej grada Pregrade u svojstvu koordinatora, uključeni su i Općinska knjižnica Krapinske Toplice, Muzej Radboa iz Radoboja, Gradska knjižnica Pregrada i Udruga Kajkaviana – Društvo za prikupljanje, čuvanje i promicanje hrvatske kajkavske baštine iz Donje Stubice. Akreditacija će muzeju i drugim članovima konzorcija omogućiti realizaciju Europskog razvojnog plana uz pomoć pojednostavljenog pristupa mobilnostima i financiranju od strane Europske unije.
U spomenutom projektnom prijedlogu sudjeluju Muzej grada Pregrade i Udruga Kajkaviana, a planirane su četiri mobilnosti prema modelu strukturiranih tečajeva. Sudjelovanjem u mobilnostima u svrhu učenja za pojedince, konzorcij planira povećati razinu znanja i iskustva te steći andragoške kompetencije potrebne za osmišljavanje i provedbu programa neformalnog učenja za odrasle, povećati digitalne kompetencije djelatnika i sudionika edukativnih programa, kreirati stalne edukativne programe za odrasle i osobe treće životne dobi na području Krapinsko – zagorske županije.

Prekogranična razmjena

Erasmus akreditacija alat je za organizacije aktivne u području obrazovanja odraslih, strukovnog obrazovanja i osposobljavanje i školskog obrazovanja, koje se žele uključiti u prekograničnu razmjenu i suradnju. Dodjelom Erasmus akreditacije potvrđuje se da je podnositelj zahtjeva izradio plan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti mobilnosti u okviru razvoja svoje organizacije.
Muzej grada Pregrade, pod vodstvom ravnatelja Davora Špoljara, u međunarodnim projektima i aktivnostima uspješno sudjeluje od 2018. godine, a dosad je muzeju za provedbu projekata i sudjelovanje u aktivnostima ukupno odobreno više od pola milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba