Nakon likvidacije Kotke, 364 radnice ostale su bez posla, ali je za njih vrlo brzo stiglo ponuda iz jedne druge zagorske tvrtke

“Tražimo 10 – 15 šivačica. Mogu brzo početi s radom, važna nam je vještina šivanja i širina tog znanja”

Objavljeno: 20.07.2021. zagorjeinternational

Poznato krapinsko tekstilno poduzeće Kotka je likvidirano, a 364 radnice ostale su bez posla. U sindikatu očekuju da će one uspjeti naplatiti svoja potraživanja, ali njihova budućnost i dalje je neizvjesna. No, kako izvještava RTL, rješenje se možda ipak nazire, barem za dio njih – mogle bi se, naime, zaposliti u tvornici namještaja “Prostoria” u Svetom Križu Začretju.

– Izvozimo u preko 60 zemalja svijeta. Imamo otvorena radna mjesta za preko 10 do 15 šivačica. Što se nas tiče, one mogu vrlo brzo početi s radom, samo moraju proći određenu selekciju, kao i za svako drugo radno mjesto. Važno je napomenuti da mi nismo klasična serijska proizvodnja i kod nas se vještina šivanja i širina tog znanja jako cijeni – rekla je za RTL Mirjana Vidaković, operativna direktorica tvrtke “Prostoria”, pa dodala da se zainteresirane žene mogu javiti na e-mail adresu koja je otvorena isključivo za zapošljavanje, [email protected], a mogu doći i osobno ili nazvati telefonom.

Također, Vidaković je otkrila da tvrtka nije u potrazi samo za šivačicama, već i za konstruktorima šivačima u razvoju.

– Svatko tko ima želju i volju može doći raditi. Tražimo također tapetare, majstore, stolare, imamo i pogon metalne industrije, pa tražimo voditelje smjena i tehnologije. Sigurno imamo otvorenih jedno 30 do 40 radnih mjesta – poručila je Vidaković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba