Glumački festival u Krapini i po Zagorju vratio se u velikom stilu

Brojna publika diljem Zagorja uživala je u kazališnim predstavama, a GFUK je gostovao čak i izvan granica RH!

Objavljeno: 05.07.2021. zagorjeinternational

Glumački festival u Krapini i po Zagorju, bogat kazališnim predstavama i različitim dodatnim sadržajima, se vratio i sve je bilo baš kao u neka prijašnja, bolja vremena. Četrnaesti Glumački festival u Krapini i po Zagorju obišao je veliki dio Zagorja kako bi svi mogli uživati u kazalištu i pozdraviti ljeto. I ove je godine uspio privući mnoge posjetitelje koji su u “novom normalnom” pronašli vremena za malo smijeha, druženja i zabave.
Festival je gostovao u gradovima, mjestima i općinama u cijeloj županiji, a svakako valja napomenuti da su se predstave odigrale i izvan granica Hrvatske, za iseljenike. Tako su u sklopu programa “GFUK i van Zagorja”, odigrane predstave za gradišćanske Hrvate u mjestima Wulkaprodersdorf i Grosswarasdorf u Austriji.

Tijekom tri vikenda, u Krapini su se mogle pogledati četiri odlične predstave, a održana je i književna večere domaćeg pjesnika Ivana Hercega uz glazbenu pratnju Barbare Suhodolčan i Olivera Beloševića.
GFUK je otvoren u krapinskoj Festivalskoj dvorani 18. lipnja, predstavom “Šund naš svagdašnji”. Nakon toga gledale su se komedije “Gruntovčani” i “Brat bratu” te dirljiva i nezaboravna priča “Hotel Zagorje” za kraj. Četiri naslova koja su obišla Zagorje, “Šund naš svagdašnji”, “I živjele su sretno”, “Dekorater” i “Huligan” oduševili su i nasmijali mnogobrojnu publiku u Oroslavju, Zaboku, Gornjoj Stubici, Kumrovcu, Novom Marofu, Zaprešiću, Desiniću, Brdovcu, Konjščini, Dubravici, Svetom Križu Začretju, Tuhlju, Pregradi, Beletincu, Marčanu, Mariji Gorici, Babinecu, Brestovcu Orehovičkom, Maču, Zlatar Bistrici, Stubičkim Toplicama, Zagorskim Selima, Klanjcu, Loboru, Višnjici i Mariji Bistrici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba