Organizirana u sklopu 200.000 eura vrijednog projekta "SuperART for inclusion"

MIRÓ U OČIMA ZLATARSKIH OSNOVACA: Otvorena izložba radova učenika viših razreda Osnovne škole Ante Kovačića

Objavljeno: 01.07.2021. zagorjeinternational

U Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru svečano je otvorena izložba radova učenika viših razreda Osnovne škole Ante Kovačića pod nazivom “Miró u očima zlatarskih osnovaca”.
Izložbu je zlatarska OŠ organizirala u sklopu međunarodnog Erasmus+ projekta “SuperART for inclusion”, čiji je fokus inkluzivno obrazovanje uporabom različitih vidova umjetnosti, a zlatarska škola sudjeluje u njemu s još pet europskih škola. Projekt “SuperART for inclusion” vrijedan je oko 200.000 eura, a zlatarska je škola od nacionalne Agencije za mobilnost i programe EU dobila bespovratnih 30.000 eura.
Nazočne na otvorenju izložbe pozdravila je ravnateljica zlatarske Galerije Božena Slunjski, a o nastanku izložbe i projektu koji ju je iznjedrio, govorio je ravnatelj škole Marijan Posarić. U ime Grada Zlatara prisutne je pozdravila predsjednica zlatarskog Gradskog vijeća Danijela Findak, izrazivši pritom svoje oduševljenje učeničkim radovima.
Izložbu je svečano otvorila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, pohvalivši veliki angažman i kreativnost učenika i njihove mentorice, učiteljice likovne kulture Maje Burek, u stvaranju njihovih izuzetno dojmljivih radova.
U glazbenom dijelu nastupio je tamburaški trio u sastavu Vid Adanić, Karlo Adanić i Jurica Pavlek, a na prostoru ispred Galerije kraći koncert održao je harmonikaško – gitaristički orkestar Kulturno – prosvjetnog društva “Zlatarjeve” pod vodstvom Borisa Brežnjaka. Izložba će se moći razgledati do kraja kolovoza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba