U sklopu proslave Dana općine Petrovsko, tamošnji DVD održao javno-pokaznu vježbu “Petrovsko 2021“

USPJEŠNO IZVEDENO: Spašena osoba iz priklještenog automobila i onesviještena osoba iz kuće u plamenu, ugašen i gorući automobil

Objavljeno: 29.06.2021. zagorjeinternational

U sklopu proslave Dana općine Petrovsko, Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrovsko, u nedjelju je održalo javno-pokaznu vježbu “Petrovsko 2021“.
U tri pokazne vježbi, osim članova DVD-a Petrovsko, sudjelovali i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Krapina, DVD-a Škarićevo te tim hitne medicinske pomoći iz Krapine. Sveukupno s osam vozila sudjelovalo je 30 operativnih vatrogasaca i tri djelatnika hitne medicinske pomoći.
U prvoj vježbi simulirano je izlijetanje vozila kod kojeg je došlo do udara u stablo uz cestu. Stablo se lomi i ruši na vozilo, pri čemu u vozilu ostaje prikliještena jedna osoba. Spašavanje se vrši upotrebom vatrogasne razupore i škara, uz suradnju s djelatnicima hitne medicinske pomoći.
Druga vježba prikazivala je požar stambene kuće i gospodarskog objekta uz kuću. U kući se zatiče onesviještena osoba koja se s drugog kata kuće u nosilima spušta pomoću ljestvi i predaje djelatnicima hitne medicinske pomoći. Kod povratka vatrogasaca, na jednog pada dio krovne konstrukcije i ozljeđuje ga. Njega spašava druga navalna ekipa, dok se jedan vatrogasac spušta pomoću užeta za samoizbavu.
U trećoj pokaznoj vježbi simulirao se požar osobnog vozila kojeg su osobe na vrijeme napustile. Gašenje se vršilo pomoću vitla za brzu navalu i 2 C mlaza od kojih je jedan bio mlaz pjene.
Za najmlađe vatrogasce pripremili su simulaciju malog požara kojeg su uz njihovu pomoć, oni uspješno ugasili. Na kraju javno-pokazne vježbe, zapovjednik DVD-a Alen Svečnjak predao je načelniku Stjepanu Krklecu izvještaj da su sve vježbe uspješno završene.
– Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovih vježbi, kao i svima koji su nas došli podržati – poručili su iz DVD-a Petrovsko.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba