Delegacija crnogorske Općine Pljevlja u dvodnevnom je posjetu Krapini

“Hvala na prilici da doznamo zašto je Krapina tako lijep grad, tako važan za Hrvatsku i za Zagorje, i što možemo predstaviti Pljevlju, koja ima izuzetan potencijal za sve ono što vi ovdje radite”

Objavljeno: 25.06.2021. zagorjeinternational

Delegacija Općine Pljevlja iz Crne Gore u dvodnevnom je posjetu Krapini. U Gradskoj vijećnici tim je povodom održan sastanak s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem.

– Zadovoljstvo mi je i čast što sam danas ovdje, u vašem gradu. Ovaj sastanak plod je našeg druženja u Paraćinu prije dvije godine, gdje smo se u tri rečenice našli, prepoznali zajedničke interese, zajedničke poglede na to kako poboljšati kvalitetu života u našim lokalnim zajednicama i dogovorili suradnju, druženje i obostrano predstavljanje. Nažalost, koronavirus nam je to onemogućio, ovaj posjet bio je planiran još prije godinu i pol dana i tek je sada realiziran. Zahvaljujem na izuzetnom gostoprimstvu, na prilici da doznamo zašto je Krapina tako lijep grad, zašto je tako važan za Hrvatsku i za Zagorje, ali i da imamo priliku predstaviti Pljevlju, koja je deset posto Crne Gore i ima izuzetan potencijal za sve ono što vi ovdje radite, razvoj turizma i drugih područja. Također, Pljevlja su energetski centar Crne Gore, nažalost, u planu je da se taj energetski centar polako ugasi, s obzirom na plan Europe vezan uz gašenje proizvodnje električne energije fosilnim gorivima, tako da svako iskustvo u stvaranju novih radnih mjesta, u realizaciji novih prilika, nam koristi i siguran sam da će ovo naše druženje biti nastavljeno, da ćemo se družiti i u Pljevljima, naravno, i ovdje u Krapini, ne samo na razini predsjednika, već i na razini onih koji sve ove naše zamisli trebaju pretvoriti u djela – rekao je Igor Golubović, predsjednik Općine Pljevlja.

Europska unija

Na pitanje hoće li se Krapina i Pljevlja pobratimiti, Golubović ističe da se ide u tom smjeru.

– Crna Gora je zemlja koja stremi Europskoj uniji, suradnji i komunikaciji s regijom, mi smo tu komunikaciju već postigli s jednim slovenskim gradom, Velenjem, imamo bratske odnose i s gradovima u Bosni i Hercegovini te Srbiji, u Hrvatskoj nemamo, ali siguran sam da je ovo prilika da idemo u pravcu bratimljenja. Na tu temu smo razgovarali i s ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori, koji je također utjecao na naše bolje razumijevanje. Dakle, ići ćemo u tom pravcu – poručio je Golubović.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović otkrio je da je Golubovića upoznao na proslavi Dana općine u Paraćinu.

Nove suradnje

– S obzirom na to da su nekadašnja općina Krapina i općina Paraćin bile povezane, vidjeli smo da imamo neke zajedničke stvari i poglede na projekte te smo uvidjeli da postoji mogućnost uspostavljanja suradnje. Prošle je godine epidemija to prekinula, pa je sve nekako zamrlo, ali stvari se polako vraćaju u normalu. Danas smo dogovorili neke nove suradnje koje ćemo razvijati u budućnosti i drago mi je što su nam naši gosti prezentirali ono što njihova općina ima, što može ponuditi i koji je njihov potencijal. Naravno da smo iskoristili priliku da prezentiramo određene stvari koje ima Krapina, kao srce Hrvatskog zagorja, naše turističke, ali i gospodarske potencijale. Radujem se daljnjoj suradnji i budućim susretima. Vjerujem da ćemo to podići na jednu višu razinu kroz određeno vrijeme – najavio je Gregurović. (jj, vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba