Sveta misa i procesija te niz aktivnosti za najmlađe i najstarije žitelje grada

DANI GRADA NOVOG MAROFA: Tradicionalna manifestacija “Antunovo v Marofu“ ove se godine održava kroz dva vikenda

Objavljeno: 13.06.2021. zagorjeinternational

U tijeku su Dani grada Novog Marofa uz koje se tradicionalno održava manifestacija “Antunovo v Marofu“. Organizatori manifestacije su Grad Novi Marof, gradska Turistička zajednica i Župa sv. Antuna Padovanskog.

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač naglasio je kako se ovogodišnja manifestacija ipak razlikuje od dosadašnjih, s obzirom na epidemiološke mjere, pa je i program u manjem obimu.

-Dani grada poklapaju se sa završetkom jednog dijela projekta ‘Nemirni umirovljenici’ što smo spojili. U program smo uključili i lovce, ribiče i naše vatrogasce, a uključeni su i naši poduzetnici. Svečanu sjednicu nećemo imati ni ove godine, a danas, na sam blagdan sv. Antuna Padovanskog, očekuje nas svečana misa i procesija kroz grad – rekao je Jenkač dodavši kako se nada da će do idućeg tjedna epidemiološke mjere dodatno popustiti pa će i broj posjetitelja biti veći.

Dva vikenda

Voditeljica ureda Turističke zajednice Novog Marofa, Renata Horvatić istaknula je kako se ovogodišnja manifestacija kojom se slavi i zaštitnik grada, sveti Antun Padovanski, zbog epidemioloških mjera produžila na dva vikenda pa je tako program ovog vikenda rezerviran za prezentaciju aktivnosti najmlađih te najstarijih žitelja grada.

-Nažalost, prošle godine manifestaciju nismo mogli održati, a ove godine u prigodnom izdanju razlomili smo “Antunovo v Marofu“ na dva vikenda. Ove su nam se subote kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin predstavili najmlađi kroz brojne aktivnosti, a tu su i radionice projekta ‘Nemirni umirovljenici’, čime smo stvorili sinergiju dviju generacija. Imali smo likovnu radionicu za najmlađe povodom 100 godina Ivana Rabuzina, klinci su oslikavali njegove motive i učili o njegovom radu i djelu – rekla je Horvatić i dodala kako su djeca uživala i u prezentaciji članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Marof te razgledala nova vatrogasna vozila.

Najmlađi posjetitelji mogli su u subotu uživati i u dječjem kutku, a svi su posjetitelji imali što vidjeti, ali i kupiti na Sajmu domaćih proizvoda.

Blagoslov djece

Danas se na sam blagdan sv. Antuna Padovanskog i Dan grada Novog Marofa, u župnoj crkvi, s početkom u 10 sati održao blagoslov djece, a nakon toga i procesija ulicama grada. Svečanu svetu misu s početkom u 11 sati predvodio je vlč. Anđelko Cindori.

Današnji je program bio obogaćen i streličarskim turnirom, Sajmom domaćih proizvoda te Retroigraonicom novomarofskog Društva Naša djeca, a održala se i dječja predstava Šareni svijet.

Program obilježavanja Dana grada Novog Marofa uz mnoštvo zabavnih i sportskih sadržaja nastavit će se idućeg vikenda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter