Cilj projekta je nastavak razvoja infrastrukture kako bi se formirao centar općine

ZLATAR BISTRICA: U tijeku je izgradnja spoja Ulice hrvatskih branitelja i Gornje Brestovečke ulice

Objavljeno: 25.05.2021. zagorjeinternational

U Zlatar Bistrici je u ožujku započela izgradnja spoja Ulice hrvatskih branitelja i Gornje Brestovečke ulice. Zemljište za gradnju prometnice, koja obuhvaća i proširenje postojeće trase zemljanog puta, Općina je otkupila od prijašnjih vlasnika prije dvije godine.
Cilj projekta je daljnji nastavak razvoja infrastrukture kako bi se formirao centar Zlatar Bistrice, a projekt je napravljen u skladu s Urbanističkim planom Zlatar Bistrice i pravomoćnom građevinskom dozvolom.
Prometnica je planirana u koridoru 7,8 metara širine, pri čemu je šest metara kolnik s dvije prometne trake te jednostrana pješačka staza širine 1,6 metara sa sjeverne strane prometnice.
Projekt će se realizirati kroz tri faze, pri čemu je prva faza imala za cilj aktivirati građevinsku dozvolu koja je imala rok važenja do srpnja ove godine. 200.000 kuna za tu je namjenu osigurano u ovogodišnjem općinskom proračunu. Drugom se fazom predviđa izgradnja oborinske odvodnje i kanalizacije u sklopu projekta aglomeracije i zbog toga je u prvoj fazi izgrađeno samo približno 50 posto širine osnovne podloge ceste.
U posljednjoj fazi planira se polaganje plinovoda, javne rasvjete i uređenje pješačke staze sa sjeverne strane prometnice, a nastavak realizacije projekta planira se kroz prijavu na natječaje fondova Europske unije kroz novu financijsku omotnicu 2021. – 2027. godine. Ona se predviđa u drugoj polovici ove godine. Odlukom Općinskog vijeća odredit će se i ime ulice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba