U Lepoglavi obilježen Dan Oružanih snaga RH

Nakon svete mise, kod spomen obilježja položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje

Objavljeno: 24.05.2021. zagorjeinternational

U Lepoglavi je, u organizaciji Udruge branitelje Hrvatske Lepoglava, u nedjelju obilježen Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske.
Zbog trenutne epidemiološke situacije i važećih epidemioloških mjera, program obilježavanja je, u odnosu na prethodne godine, bio sadržajno nešto skromniji, s naglaskom na odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima.
U župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi služena je misa zadušnica za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje, nakon čega im je počast odana kod spomen obilježja u Parku hrvatskih branitelja. Tom su prigodom kod spomen obilježja položeni vijenci i upaljene svijeće. Učinili su to članovi obitelji poginulih branitelja iz Lepoglave, predstavnici braniteljskih udruga, predstavnici Grada predvođeni gradonačelnikom Marijanom Škvarićem te predstavnici Ministarstva obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja predvođeni državnim tajnikom u Ministarstvu obrane Zdravkom Jakopom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba