Simbolično na Svjetski dan kretanja

U sklopu Nacionalnog projekta “Živjeti zdravo”, otvoreno je dječje igralište u Parku hrvatske mladeži u Zlataru

Objavljeno: 11.05.2021. zagorjeinternational

U sklopu Nacionalnog projekta “Živjeti zdravo”, koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u ponedjeljak je, simbolično na Svjetski dan kretanja, službeno otvoreno dječje igralište u Parku hrvatske mladeži u Zlataru.
Na nacionalnoj razini, projekt “Živjeti zdravo” provodi se kroz pet komponenti, a za područje Krapinsko – zagorske županije odabrane su dvije, “Zdravlje i tjelesna aktivnost”, koja se provodi u Zaboku i u Zlataru te “Zdravlje i okoliš – Volonteri u parku”, u sklopu kojeg su europskim sredstvima nabavljene sprave za dječje igralište, otkrila je voditeljica projekta za Krapinsko – zagorsku županiju, dr. Marina Stanković Gjuretek iz Zavoda za javno zdravstvo KZŽ.
Cilj projekta je stvaranje zdravih životnih navika i prevencija bolesti koje u suprotnom mogu nastati. Do sada je u Zlataru, u sklopu projekta “Volonteri u parku”, proveden niz aktivnosti, a istim tempom nastavit će se i dalje, svake druge subote u mjesecu.

FOTO: Radio Zlatar

Riječi pohvale za projekt imala je zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, istaknuvši kako joj je drago što je Grad Zlatar uključen kao partner te je pozvala sve sugrađane da se pridruže budućim aktivnostima.
Uz otvorenje dječjeg igrališta, u suradnji s Dječjim vrtićem “Zlatarsko zlato”, u parku su organizirane vježbe i igre za djecu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba