Vrhovni je sud potvrdio jedinstvenu kaznu, a navode i kako se dio odgovornosti nalazi unutar sustava socijalne skrbi

Trideset godina zatvora muškarcu koji je svoje četvero djece bacio s terase

Objavljeno: 11.05.2021. zagorjeinternational

Vrhovni je sud potvrdio jedinstvenu kaznu od 30 godina zatvora muškarcu za četiri pokušaja teškog ubojstva njegove djece, koje se dogodilo na Pagu prije dvije godine, piše 24 sata

Muškarac je, naime, u jutarnjim satima uzimao jedno po jedno dijete iz kreveta u kojima su spavali te ih bacao s terase ispred ulaznih vrata s visine od skoro pet metara na betonski pod. Svi su bili ozlijeđeni. 

Vrhovni sud u svome priopćenju ističe kako smatraju da je smrt izbjegnula samo spletom sretnih okolnosti. 

– Vrhovni je sud donio presudu kojom je odbio žalbe stranaka i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Zadru kojom je optuženik proglašen krivim za četiri kaznena djela teška ubojstva u pokušaju. Prvostupanjskom je presudom ujedno opozvana uvjetna osuda iz 2017., kojom je optuženik proglašen krivim zbog povrede djetetovih prava i osuđen na kaznu zatvora jedne godine uz rok provjeravanja tri godine. Optuženik je osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora trideset godina. U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, u kojem se optuženik i dalje nalazi od 28. veljače 2019. – stoji u presudi. 

Uz kaznu je optuženiku izrečena sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja, koja će se provoditi u okviru zatvorskog sustava i može trajati do prestanka izvršenja kazne. 

Vrhovni sud je naglasio i kako se dio odgovornosti nalazi unutar sustava socijalne skrbi. 

– Obitelj je bila pod tretmanom Centra za socijalnu skrb od 2012., uz zaključke da je roditeljima potreban savjetodavni rad u odgoju njihove maloljetne djece. To se ostvarivalo isključivo povremenim odlascima u obitelj – objavili su. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba