Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić u ponedjeljak, nakon Zaboka i Krapine, posjetio i Gornju Stubicu

KRIZMANIĆ: Tvrtkama u našoj zoni najveći je problem infrastruktura, ministar nam je najavio pomoć u pronalaženju rješenja, prvo s dokumentacijom, onda i s prijavama na natječaje

Objavljeno: 27.04.2021. zagorjeinternational


Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, u ponedjeljak je, kao što smo pisali, posjetio Krapinsko – zagorsku županiju. Nakon Zaboka i Krapine, obišao je i Gornju Stubicu, gdje se  upoznao s gospodarskom situacijom na području općine.

S načelnikom Jasminom Krizmanićem posjetio je poslovnu zonu Gornja Stubica – kompleks površine 163.000 kvadratnih metara. Načelnik je ministra upoznao s aktualnim gospodarskim pokazateljima te problematikom u razvoju poslovne zone.

– Ciljani dolazak ministra Ćorića u Gornju Stubicu vezan je uz poslovnu zonu, koja većim dijelom obuhvaća prostor bivše tvornice Dona. Upoznali smo ga s tvrtkama koje rade na ovom području i problemima koje ima ova poslovna zona. To su u pravilu infrastruktura, prilazne ceste i sve što poslovna zona treba imati. Vrlo je teško to financirati iz vlastitog proračuna, jer je takav, kakav je, relativno mali za ovakve potrebe – kazao je načelnik Krizmanić.

Načelnik Krizmanić istaknuo je kako je ministar najavio pronalaženje rješenja u suradnji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Općine Gornja Stubica, prije svega u pripremi dokumentacije. Nakon toga uslijedit će apliciranje na natječaje koji se mogu očekivati krajem ove ili početkom sljedeće godine. 

Ministar je u Zagorju još jednom naglasio kako 30.travnja kreće zaprimanje projektnih prijedloga za poziv kojim se domaćoj prerađivačkoj industriji bespovratno osigurava milijardu i 140 milijuna kuna za zelenu i digitalnu tranziciju.

-Poziv je namijenjen domaćoj prerađivačkoj industriji, a puno je takvih tvrtki baš ovdje u Krapinsko-zagorskoj županiji. Sufinanciramo povećanje proizvodnih kapaciteta, kupovinu nove opreme, nadogradnju hala i ostale aktivnosti potrebne za realizaciju ovih projekata. Dakle, sve ono što osigurava veću konkurentnost domaće prerađivačke industrije. Konačni utjecaj ovog poziva na hrvatsko gospodarstvo bit će investicijski ciklus ukupno vrijedan više od dvije i pol milijarde kuna – naglasio je ministar Ćorić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba