U Đurmancu skromno, misama i dodjelom priznanja proslavili Dan općine, župe i Osnovne škole

Nagrada za životno djelo Vladimiru Vuzmu i Zdravku Kralju, najljepšu okućnicu ima Dragica Krsnik, a vrt Nadica Vešligaj

Objavljeno: 24.04.2021. zagorjeinternational

Na blagdan sv. Jurja, u Đurmancu je na skroman način obilježen Dan Osnovne škole, župe i Općine Đurmanec. Tim povodom su predstavnici Općine na čelu s načelnikom Damirom Beloševićem i njegovom zamjenicom Ivančicom Hrček zapalili svijeće kod spomenika prvom poginulom zagorskom branitelju u Domovinskom ratu Željku Paviću i kod centralnog križa na Mjesnom groblju. U 7 i 9 sati održane su svete mise u crkvi Sv. Jurja u Đurmancu, dok je u 11 sati održana centralna misa na otvorenom, koju je predvodio dekan, vlč. Vladimir Drnetić. Kuburaši su već tradicionalno najavili i zaključili misno slavlje prigodnom pucnjavom.

Nagrade i plakete

Dan ranije, sukladno epidemiološkim mjerama, u prostorijama Općine Đurmanec uručena su priznanja koje je Općinsko vijeće dodijelilo istaknutim osobama za 2020. godinu. Tako je nagrada za životno djelo dodijeljena Vladimiru Vuzmu i Zdravku Kralju.

Vuzmu je uručena nagrada zbog njegova doprinosa u razvoju Općine, nekad Mjesne zajednice, odnosno za njegov rad, angažman i za postignute zapažene rezultate na području vatrogastva i promicanju vrijednosti demokratskog društva,  koji je svojim upornim i uspješnim radom te nesebičnim zalaganjem u društveno – političkom životu općine pridonio promoviranju ugleda Općine Đurmanec.

– Također je svojim nesebičnim, samozatajnim i humanim djelovanjem tijekom svog života postao svijetlim primjerom čovječnosti, na ponos svog Đurmanca, istaknuto je prilikom dodjele. Drugi dobitnik nagrade za životno djelo, Zdravko Kralj, dosad je 100 puta darovao krv.

– Svojim nesebičnim, samozatajnim i humanim djelovanjem kao dobrovoljni darivatelj krvi tijekom života postao je svijetlim primjerom čovječnosti na ponos svog Đurmanca – rečeno je. Plaketu Općine dobili su poduzeće “ŠIMIĆ & CO”, za više od 30 godina rade te obrt “Transport RUDI”, za 30 godina rada.

Okućnice i vrtovi

Također su vrijednim mještankama uručena prigodna priznanja i novčane nagrade za najljepše okućnice i najuređenije vrtove na području općine. Najljepšu okućnicu tako ima Dragica Krsnik iz Hromca. Drugo mjesto pripalo je Ivani Rodić iz Đurmanca, a treće Ivani Šafranko iz Donjeg Maclja. Najljepši vrt u Đurmancu pak ima Nadica Vešligaj iz Hromca. Drugo mjesto pripalo je Matildi Pavić iz Lukovčaka, a treće Kristini Vešligaj iz Hromca.

U 21 sat, kao svojevrsna čestitka svim žiteljima Đurmanca, organiziran je veliki vatromet u realizaciji ovlaštene tvrtke “Orion”, na lokaciji iznad centra Đurmanca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba