Mladi su na likovnoj koloniji u Planinarskoj kući Picelj prikazali kako vide održivi razvoj zajednice u kojoj žive, a izložbu ćete moći razgledati do 28. svibnja

Mreža udruga Zagor u četvrtak organizira završnu konferenciju projekta “Budućnost počinje danas” i otvorenje izložbe

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Mreža udruga Zagor s partnerima organizira završnu konferenciju projekta “Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica” i otvorenje izložbe koja će se održati u četvrtak u Gradskoj galeriji Zabok s početkom u 18 sati.

15 mladih

Na konferenciji će se predstaviti glavni rezultati projekta te radovi mladih nastali na likovnoj koloniji “Održivi razvoj”, održanoj u Planinarskoj kući Picelj 3. srpnja prošle godine. Cilj likovne kolonije bilo je promicanje održivog razvoja u ruralnim područjima. Na koloniji je sudjelovalo 15 mladih koji su uz osam mentora promišljali o temi održivog razvoja te kroz razne tehnike (tuš, lavirani tuš, akril, olovka, visoki i duboki tisak, šivanje) na kreativan način prikazali kako vide i doživljavaju održivi razvoj zajednice u kojoj žive.
Katalog svih radova dostupan je na poveznici http://www.zagor.info/Cms_Data/Contents/ZagorInfo/Folders/Dokumenti/~contents/SHC2CMPZ4FSD783P/Buduc-nost-poc-inje-danas-KATALOG-3-.pdf, a  izložba se može razgledati do 28. svibnja.
Poruka radova je da se svi moraju osvijestiti i već danas početi djelovati u pravcu održivog razvoja i budućnosti postojanja zdravog čovječanstva na načelima društvene pravednosti.

S partnerima

Projekt provodi Mreža udruga Zagor s partnerima, Gimnazijom Antuna Gustava Matoša iz Zaboka, Srednjom školom Pregrada, Srednjom školom Zlatar, Srednjom školom Bedekovčina, Lokalnom akcijskom grupom “Zagorje – Sutla”, Zelenom akcijom/FoE Croatia i Krapinsko – zagorskom županijom. Projekt je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, u sklopu Švicarsko – hrvatskog programa suradnje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba