Investicija Županijske uprave za ceste i Grada Pregrade vrijedna preko 440 tisuća kuna

ZA SIGURNOST PUTNIKA, POGOTOVO ŠKOLARACA: Sopot dobio ugibalište, dvije autobusne kućice i 230 metara nogostupa

Objavljeno: 30.03.2021. zagorjeinternational

U ponedjeljak je u pregradskom naselju Sopot održana je konferencija za medije na temu ulaganja Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije na području grada Pregrade. Naime, u tom su naselju ovih dana dovršeni radovi na izgradnji nogostupa u dužini oko 230 metara, dvije autobusne kućice i ugibališta. Uz to je uređena i oborinska odvodnja. Radovi su vrijedni 440.156 kuna, a financirali su ih i Grad Pregrada i ŽUC KZŽ.

9,2 milijuna kuna

Ravnatelj ŽUC-a Stjepan Sirovec istaknuo je da je Grad Pregrada za ovaj projekt pripremio tehničku dokumentaciju i raspisao javnu nabavu, dok se ŽUC uključio s prihvatljivim troškovima. Otkrio je i kako ŽUC u Pregradi ima oko 38 kilometara javnih cesta te da je s gradom Zlatarom u vrhu mreža županijskih i lokalnih cesta, a s obzirom na konfiguraciju terena, potrebna su značajna sredstva za njihovo održavanje.

– U protekle četiri godine na područje Pregrade uloženo je 9,2 milijuna kuna, uglavnom za redovno održavanje, sanaciju klizišta, asfaltiranje habajućeg sloja asfalta i oborinsku odvodnju – rekao je Sirovec.
Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj je pak istaknuo kako se radi o važnom projektu kojim se podiže sigurnost prometa školske djece, ali i ostalih putnika na toj autobusnoj liniji. Vešligaj je i pohvalio suradnjom sa ŽUC-om, spomenuvši nekoliko zajedničkih projekata u proteklim godinama.

Sopot – Pavlovec

– To su izgradnja nogostupa u Goričkoj ulici, nogostupa u Stipernici pokraj vatrogasnog doma i Područne škole, velika sanacija lokalne ceste koja vodi prema Vinagori i uređenje školskog igrališta pokraj Gorjakova uz županijsku cestu. U narednom periodu bit će asfaltiran produžetak ceste od Sopota prema Pavlovcu Pregradskom, županijska dionica koja je u izuzetno lošem stanju – najavio je Vešligaj.
Na press konferenciji je bio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je istaknuo kako je trenutno jedan od prioriteta cesta Valentinovo – Benkovo, dužine gotovo jedan kilometar, koja će biti uvrštena u plan za 2022. godinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba