PRIJAVILI SE NA NATJEČAJ INA-e: Iz OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički mole vas za pomoć

Jednim klikom na fejsu pomozite učenicima da dobiju pametnu zelenu školsku autobusnu stanicu

Objavljeno: 30.03.2021. zagorjeinternational

Projekt “Zelene i pametne školske autobusne stanice“ Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički ušao je u uži krug natječaja za ostvarivanje prava na financiranje od strane INA-e.
Naime, učenici putnici iz OŠ Stjepana Radića već se duže vrijeme bore s istim problemom – bez obzira na vremenske uvjete, snijeg ili sunce, njih 95 posto svakodnevno čeka autobus bez da imaju prostor gdje se mogu skloniti. Stoga je cilj prijavljenog projekta izgraditi zelenu i pametnu školsku autobusnu stanicu koja će biti opremljena s četiri foto-naponska panela, baterijom za pohranu energije i pametnim trošilima, odnosno LED rasvjetom, infotainmentom te punjačima za mobitele i romobile, a bila bi okružena vinovom lozom – ugroženom autohtonom sortom starohrvatske beline.

– U srcu Zagorja, a povezani s cijelim svijetom, djeca će u zaštićenim i ugodnim uvjetima čekati prijevoz, motivirani, educirani i angažirani u čuvanju tradicije, korištenju obnovljivih izvora energije i brizi za održivi razvoj – stoji u opisu projekta.
A kako bi ostvarili pravo na financiranje svog projekta od strane INA-e, školi je potrebna pomoć u prikupljanju glasova putem Facebook stranice INA-e.

– Potreban nam je svaki glas u Facebook natječaju kako bismo uspjeli realizirati svoj projekt. Unaprijed vam zahvaljujemo na pomoći – kažu iz OŠ Stjepana Radića.
Svoj glas možete dati do 2. travnja putem linka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba