Mladi sudionici na kreativan su način prikazali kako vide i doživljavaju održivi razvoj zajednice u kojoj žive

Četiri zagorske škole ugostile putujuću izložbu radova nastalih na likovnoj koloniji u Planinarskoj kući Picelj

Objavljeno: 30.03.2021. zagorjeinternational

Posljednjih mjesec dana četiri srednje škole s područja Krapinsko – zagorske županije bile su domaćini putujuće izložbe radova nastalih na likovno – kreativnoj koloniji održanoj u Planinarskoj kući Picelj prošle godine.
Cilj likovne kolonije bio je promicanje održivog razvoja u ruralnim područjima, a na koloniji je sudjelovalo 15 mladih, koji su uz osam mentora promišljali o temi te kroz razne tehnike (tuš, lavirani tuš, akril, olovka, visoki i duboki tisak, šivanje) na kreativan način prikazali kako vide i doživljavaju održivi razvoj zajednice u kojoj žive.
Poruka radova je da se svi trebaju osvijestiti i djelovati već danas u pravcu održivog razvoja i budućnosti postojanja zdravog čovječanstva na načelima društvene pravednosti. Do sada je izložbu pogledalo preko 550 mladih iz srednjih škola Pregrada, Zlatar i Bedekovčina te Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka. U narednom periodu planirana je izložba radova i u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku te u Gradskoj galeriji Zabok.
Projekt “Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica“ provodi Mreža udruga Zagor s partnerima – spomenutim srednjim školama, zatim Lokalnom akcijskom grupom “Zagorje – Sutla”, Zelenom akcijom te Krapinsko – zagorskom županijom. Projekt je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, u sklopu Švicarsko – hrvatskog programa suradnje. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba