OVAKAV POKLON MUP- a ZASLUŽIO I BAKLJADU: Vozni park najstarijeg zagorskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, onog krapinskog, bogatiji za autocisternu vrijednu 1,9 milijuna kuna

ZAIGRALO IM SRCE: “Vatrogasci su u slučaju nevolje uvijek prvi na terenu i na njih se uvijek može računati, naši krapinski dečki sada su i vrhunski opremljeni za to“

Objavljeno: 25.03.2021. zagorjeinternational

– Presretni smo, srce nam igra. Nakon 146 godina naše Dobrovoljno vatrogasno društvo koje je najstarije u Krapinsko-zagorskoj županiji, po prvi je puta dobilo ovako vrijedan poklon – riječi su kojima je predsjednik DVD-a Krapina pozdravio novu akviziciju u svom voznom parku, autocisternu vrijednu 1,9 milijuna kuna koja je donacija Ministarstva unutarnjih poslova RH. Doček dostojan tako vrijednog poklona priredili su krapinski “vatreni dečki“, a kako drugačije nego vatreno – bakljadom.

– Posebno je zato što je autocisterna kompletno opremljena, možemo reći da je to jedno navalno vozilo s kompletnom opremom, s četiri pogona – to je Volvo od 280 konja, a dosad smo imali staro, rabljeno navalno vozilo Mercedes – rekao je Dražen Strabić.

Treća donacija

Primopredaju vozila došli su pozdraviti i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, inače i sam član krapinskog DVD-a već 25 godina te saborski zastupnik Žarko Tušek.

– Na području grada Krapine, kako u Javnoj vatrogasnoj postrojbi tako i u dobrovoljnim vatrogasnim društvima značajno je povećan vozni park. Svako naše dobrovoljno vatrogasno društvo ima kombi vozilo, ali i navalno vozilo ili cisternu. Javna vatrogasna postrojba ima nekoliko vozila koja su nabavljena u posljednjih nekoliko godina. Ovo je treća hvalevrijedna donacija u Krapini – dakle, dobili smo jednu autocisternu za Javnu vatrogasnu postrojbu od Ministarstva gospodarstva, jedno Mitsubishi pick-up vozilo za Javnu vatrogasnu postrojbu iz Ministarstva poljoprivrede, a ova je autocisterna s  kapacitetom od 6,5 tisuća litara vode, došla u najstarije dobrovoljno vatrogasno društvo u našoj županiji, jedno od najstarijih u RH, zahvaljujući Ministarstvu unutarnjih poslova – rekao je gradonačelnik Gregurević pa se zahvalio Vladi RH, resornim ministarstvima što su pomagali i u prethodnom razdoblju, da se što bolje opremi vatrogasna društva i javnu vatrogasnu postrojbu.

– Moramo biti svjesni toga da kad dođe do bilo kakve situacije katastrofe, vatrogasci su oni na koje se prvo računa – to je operativna snaga koja je obučena i koja je uvijek prva izlazi van. Stoga je bitno da vatrogasci budu opremljeni onako kako treba. Mislim da su na području Krapine naša dobrovoljna vatrogasna društva, ali i javna vatrogasna postrojba, opremljeni onako kako treba. Naravno, sljedeće možemo razmišljati o novom vatrogasnom domu, ali što se tiče opreme, uistinu mislim da je najveći dio riješen – zaključio je Gregurević.

Još dva vozila

Na njega se nadovezao Žarko Tušek, rekavši da su krapinski vatrogasci stvarno zaslužili.

-Uistinu je impresivno, siguran sam da će im dobro doći – ne samo za DVD, već za cijelu Krapinsko – zagorsku županiju, naravno prije svega za Krapinu i njenu širu okolicu. Uz Dobrovoljno vatrogasno društvo Krapina, danas je šumsko vozilo koje je isto impresivno otišlo u DVD Đurmanec. Još očekujemo dva navalna vozila –  u DVD Zlatar koje je drugo najstarije DVD na području Krapinsko- zagorske županije te za DVD Konjščinu. Na taj način će se podići oprema i sprema  istočnog dijela Krapinsko- zagorske županije koje možda nema te resurse i kapacitete kakve ima ovaj centralni dio između Krapine i Zaboka gdje su ipak financijski moćne jedinice lokalne samouprave te su samim time i društva nešto kapacitiranija – zaključio je Žarko Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba