Načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić nezadovoljan je i razočaran uklanjanjem desetak platana koje su krasile ulaz u mjesto

“Vodstvo škole i Županije lošom je odlukom uništilo prekrasnu vizuru Krapinskih Toplica”

Objavljeno: 20.03.2021. zagorjeinternational

Načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić ističe da je, kao i većina mještana, nezadovoljan načinom na koji je ravnatelj škole u dogovoru s Krapinsko – zagorskom županijom i Županijskom upravom za ceste KZŽ uklonio desetak platana koje su krasile ulaz u Krapinske Toplice.

– Ne mogu vjerovati da je vodstvu škole i Županije uopće nešto takvo palo na pamet. Prije nekoliko sam godina bio upoznat s takvom inicijativom i namjerom i rezolutno joj se tada suprotstavio. Nažalost, slučajno ili namjerno, ovog puta “akcija” je izvedena bez da je Općina imala saznanja o njoj – kaže Svažić.

Ističe kako razumije da je spomenuta stabla trebalo orezivati i voditi brigu o njima, no nije mu jasno i razumljivo da je trebalo ukloniti cijeli drvored. Prije nekoliko dana, kaže, Općina je sudjelovala u akciji “Zasadi stablo, ne budi panj”.

– Apsurdno je da je općinska tvrtka Eko aleja baš nedavno sudjelovala u akciji “Zasadi stablo, ne budi panj” te su vrtićka djeca i članovi topličkih udruga zasadili desetke stabala. Istovremeno, oni koji bi trebali podizati našu ekološku svijest, uspjeli su uništiti cijeli jedan drvored. Te platane ne da su samo predstavljale zeleni ulaz u Krapinske Toplice kroz Zagrebačku ulicu, već su pružale predivan hlad i zaštitu od vrućine u ljetnim mjesecima brojnim šetačima – poručio je načelnik.

Osobno vjeruje da će se zasaditi nova stabla i da će “eksperti” odrediti koja, ali da njemu, kao i svim mještanima kojima je stalo do svoje općine, praktički ništa ne može nadomjestiti srušen drvored. – Za onako bogate krošnje kakve su imale srušene platane treba čekati četrdesetak godina. Kao i moji brojni sumještani, tužan sam – zaključuje načelnik Svažić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba