Virtualni posjet MKN-u oduševio je krapinske osnovnoškolce, koji su ga prvi imali prilike isprobati

NOVOST U MUZEJU KRAPINSKIH NEANDERTALACA! Uvedena online stručna vodstva uživo

Objavljeno: 13.03.2021. zagorjeinternational

Muzej krapinskih neandertalaca donedavno su u najvećem broju posjećivala djeca, odnosno, učenici osnovnih škola u sklopu terenske nastave. U skladu s novim okolnostima i s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju te nemogućnost organiziranja školskih izleta, Muzej krapinskih neandertalaca je na inicijativu ravnatelja Muzeja Hrvatskog zagorja Jurice Sabola u svoju ponudu uveo novitet – online stručna vodstva uživo.
Obavljene su sve pripremne radnje, poput uvođenja WiFi mreže u cijelom stalnom postavu i nabava kompletne opreme, koja će omogućiti učenicima i nastavnicima da se na virtualni način upoznaju s krapinskim pračovjekom i razvojem života na Zemlji.
U virtualnom obilasku sa stručnim vodstvom uživo kroz Muzej krapinskih neandertalaca, koristeći Zoom aplikaciju, već su sudjelovali učenici 4. razreda Osnovne škole Augusta Cesarca iz Krapine i reakcije su bile bolje od svakog očekivanja, kažu nam iz muzeja.
Učenici su pokazali velik interes, a vodstvo koje je trajalo sat vremena završilo je njihovim komentarima i davanjem odgovora na njihova brojna pitanja.

– Naravno da se učenje u stvarnom muzejskom prostoru ne može uspoređivati s virtualnim doživljajem, ali zadovoljstvo nastavnika i pozitivna reakcija učenika pokazale su da je online vodstvo uživo pun pogodak te da će zasigurno obogaćivati nastavu u vremenu trajanja epidemioloških mjera – kažu u MKN-u.
Svako online stručno vodstvo bit će prilagođeno uzrastu publike, cijena je 500 kuna, a detaljnije informacije mogu se dobiti na broj telefona 049/371 – 491 ili e-mailom na [email protected]. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba