Prijave se zaprimaju do 15. ožujka

Općina Zlatar Bistrici raspisala natječaj za financiranje braniteljskih i sportskih udruga te programe udruga u području socijalne skrbi

Objavljeno: 21.02.2021. zagorjeinternational

Općina Zlatar Bistrica raspisala je natječaje za dodjelu financijskih sredstava udrugama koje djeluju na njezinom području. Natječaji su raspisani u tri područja – za programe i projekte usmjerene očuvanju digniteta i promicanju istine o Domovinskom ratu, psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete života hrvatskih branitelja, zatim za programe u području socijalne skrbi te za udruge u sportu, a osim u ova tri područja, bit će raspisani i natječaji za području kulture, razvoj poljoprivrede i zaštite okoliša te za manifestacije.
Prema godišnjem planu, za braniteljske udruge predviđeno je 10 tisuća kuna, a visina potpore može iznositi najviše četiri tisuće kuna, za područje socijalne skrbi osigurano je 30 tisuća kuna te maksimalni pojedinačni iznos po korisniku može biti pet tisuća kuna, a za udruge u sportu na raspolaganju je ukupno 130 tisuća kuna, od čega 100 tisuća za provođenje programa ili projekata, a 30 tisuća kuna za davanje u naravi. Za preostala tri područja za koja će se tek raspisati natječaji, predviđeno je ukupno 120 tisuća kuna.
Na natječaj se mogu prijaviti udruge koje imaju registrirano sjedište na području Krapinsko – zagorske županije te djeluju najmanje šest mjeseci u području za koje se prijavljuju, a natječaji su otvoreni do 15. ožujka i objavljeni su na internetskoj stranici Općine Zlatar Bistrica. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba