Završen angažman zagorskih vatrogasaca na područjima najteže pogođenim potresima

U nepunih mjesec dana 200 zagorskih vatrogasaca saniralo više od 300 krovova oštećenih građevina

Objavljeno: 27.01.2021. AB

Više od 10.000 vatrogasaca dosad je sudjelovalo na gotovo 11.600 intervencija na područjima pogođenim potresom, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Među njima su bili i zagorski vatrogasci čiji je angažman na području Sisačko-moslavačke županije završen, a njihovo su mjesto sada preuzeli vatrogasci iz drugih županija, piše Radio Stubica.

Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Marijana Lovrenčića, u intervencijama od 29. prosinca prošle do 24. siječnja ove godine sudjelovalo je 200 zagorskih vatrogasaca. Već 29. prosinca, kaže Lovrenčić, u Petrinju je otišlo 17 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila. Pretraživali su ruševne kuće u središtu Petrinje, s ciljem pronalaska osoba koje su ostale pod ruševinama. Od sljedećeg dana, 30. prosinca, zagorski su vatrogasci bili angažirani na području grada Gline s vozilima za rad na visini: autoplatforma DVD-a “Straža” Hum na Sutli i autoljestve JVP-a Krapina.

– Vozila su u nedjelju vraćena u Zagorje i tako je ovaj angažman na području Petrinje i Gline, djelomično i na području Letovanića i Hrvatske Kostajnice, završen. Prije svega radilo se o sanacijama dimnjaka i krovova, a preko 300 ih je sanirano isključivo s našim vatrogascima i vozilima iz naše županije. Uz već spomenuta vozila, u jednom su periodu bile angažirane i autoljestve DVD-a “Zabok” te autoplatforma DVD-a “Oroslavje” – rekao je Lovrenčić za Radio Stubicu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba