Zaljubljenici u folklor, prijavite se i naučite nešto novo!

“CUNGE, CUNGE, CUNGERAJ”: Ansambl Zabok organizira online seminar na temu dječjeg folklora Hrvatskog zagorja

Objavljeno: 24.01.2021. zagorjeinternational

Ansambl Zabok poziva sve zainteresirane na online seminar “Cunge, cunge, cungeraj” – Folklor Hrvatskog zagorja, koji će se održati 13. veljače od 10 do 12.30 sati. Voditeljica seminara je Senka Jurina, folklorna selektorica prema kriterijima Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja.

Seminar je namijenjen učiteljima osnovnih škola, odgajateljima, voditeljima dječjih folklornih skupina i svim ostalim zainteresiranima koji žele naučiti nešto novo. Projekt sadrži osam zagorskih narodnih plesova primjerenih prosječnim psihofizičkim sposobnostima djece svakog pojedinog uzrasta, od prvog do osmog razreda osnovne škole. Plesovi su izabrani na temelju iskustva stečenog u radu s dječjim folklornim skupinama po principu djeci – dječje, što znači da složenost plesnih obrazaca raste s dobi djece.

– Želja nam je prenijeti iskustva dobre prakse jer projekt “Cunge, cunge, cungeraj” uspješno provodimo u suradnji s Osnovnom školom Ksavera Šandora Gjalskiog Zabok od 2008. godine. Seminar pokriva međupredmetne teme: Zdravlje, Građanski odgoj i obrazovanje te osobni i socijalni razvoj – poručuju iz Ansambla Zabok.

Polaznici seminara dobivaju notni materijal te audio vokalne i instrumentalne snimke svih plesova koje mogu koristiti za uvježbavanje plesova te potvrdu o odslušanom seminaru.

Prijave se vrše na mail [email protected] do 8. veljače, a za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti voditeljici seminara Senki Jurini na broj 098/555 – 202.

Polaznici su dužni prije početka seminara kao dokaz o uplati kotizacije predočiti dokaz o uplati, a kotizacija iznosi 200 kuna po polazniku i uplaćuje se na račun Ansambla Zabok: HR2423400091110025020. U opisu je potrebno navesti za koga se navedena kotizacija plaća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba