Policija je morala upotrijebiti tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, a sada ga čeka kazna od skoro 11 tisuća kuna i tromjesečna zabrana vožnje

Vozio pijan, odbio alkotestiranje, pa počeo vrijeđati policajce i pokušao pobjeći

Objavljeno: 13.01.2021. zagorjeinternational

U ponedjeljak oko 19.20 sati u zagrebačkoj Albrechtovoj ulici, policijski službenici I. postaje prometne policije zaustavili su osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji vozač. Tijekom obavljene kontrole, vozač je bio pod vidljivim utjecajem alkohola, međutim, odbio je alkotestiranje. Nakon kraćeg razgovora počeo je vrijeđati i omalovažavati policijske službenike te se pokušao udaljiti s mjesta događaja. Radi sprečavanja bijega, policijski službenici su nad njim uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje te ga priveli u službene prostorije. Zbog navedenih prekršaja, nesavjesni vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Zbog počinjenih prekršaja, Sud ga je proglasio krivim te mu izrekao novčanu kaznu u iznosu od  10.755 kuna, a ujedno i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba