Hrvati Europsko-mediteranskom seizmološkom centru od potresa u Petrinji uplatili više od 15.000 kuna

EMSC: Zbilja vam želimo zahvaliti, znajući da naše usluge, u najmanju ruku, nisu bile savršene. Ostanite sigurni!

Objavljeno: 11.01.2021. zagorjeinternational

Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) na svom se Twitter profilu zahvalio korisnicima iz Hrvatske koji su uplatili više od 15.000 kuna nakon snažnog potresa koji je 29. prosinca pogodio petrinjsko područje.

– Kratka poruka našim korisnicima u Hrvatskoj, vrlo smo zahvalni na više od 100 donacija koje smo primili, u totalu više od 2000 eura, od potresa u Petrinji! Zbilja vam želimo zahvaliti znajući da naše usluge, u najmanju ruku, nisu bile savršene! Ostanite sigurni – objavio je EMSC na Twitteru.

EMSC je naime često na meti kritika jer im se web stranice i aplikacija LastQuake ruše od navale prometa nakon jačeg potresa, a Seizmološku službu često kritiziraju jer svoje podatke o potresima objavljuje kasnije. Jedan od razloga za to, objašnjavaju, jest i nedostatak financijskih sredstava, piše Poslovni.hr.

EMSC je inače osnovan 1975. na preporuku Europske seizmološke komisije s obzirom na to da je euro-mediteranska regija pokazivala potencijalno opasnu seizmičku aktivnost. Sjedište mu je u Bruyères le Châtelu, općini na južnoj periferiji Pariza, a riječ je o neprofitnoj nevladinoj organizaciji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba