BRAVO, KUMROVČANI: Cijeli dan prekrivali kuće i gospodarske zgrade u Glini, mještanima Novog Sela Glinskog i Strašnika uručili donacije, a spasili su i jednog psa koji je bio u lošem stanju

NAČELNIK ŠPLAJT: Srce veliko k’o kuća, sretan sam i ponosan na sve koji su doprinijeli ovoj humanitarnoj akciji

Objavljeno: 07.01.2021. JJ

Interventna postrojba DVD-a Kumrovec uz pomoć Kumrovčana koji imaju iskustvo “rada na visini”, u srijedu je u Glini odradila još jedan humanitarni zadatak.
Kako kaže načelnik Kumrovca Robert Šplajt, i sam član DVD-a, u dobroj koordinaciji s domaćinom prekrili su krovove na nekoliko kuća i gospodarskih zgrada crijepom i najlonom da bi spriječili prokišnjavanje. Srušili su i jedan jako oštećeni zabat na visokoj katnici koji je prijetio da sam padne i napravi još veću štetu, a u dogovoru s Gradom Glinom prekrili su biber crijepom oštećeni krov na upravnoj zgradi Vodovoda Glina. Šplajt otkriva i kako su u jednom dvorištu pronašli psa u lošem fizičkom stanju, kojega su nahranili i uz pristanak domaćina pozvali Udrugu “Moj prijatelj” iz Karlovca koja ga je adekvatno zbrinula.

– Srce veliko k’o kuća! Doživjeli smo i jaki potres koji nas je, srećom, našao na tlu, a ne na krovovima zgrada. U povratku smo obišli i najjače stradala naselja u potresu, Novo Selo Glinsko i Strašnik te im uručili donacije naših građana. Jedan dio tih donacija došao je i od naših dobrih susjeda iz Slovenije, Občine Bistrica ob Sotli, hvala im na tome! Mogao bih sve staviti u dvije riječi – sretan i ponosan na sve koji su doprinijeli ovoj humanitarnoj akciji – zaključuje načelnik Šplajt.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba