POTPISAN DODATAK UGOVORU: Krapinsko – zagorska županija osigurala dodatnih sto tisuća kuna za zagorski HGSS

ONI TO ZAISTA ZASLUŽUJU: “Kada se dogode ovakve katastrofalne nesreće, uvijek bacamo pogled na naše hitne službe, jesu li na terenu, jer su nam one garancija da će unesrećeni dobiti najbolju moguću pomoć“

Objavljeno: 30.12.2020. zagorjeinternational

U Zlatar Bistrici je u srijedu održano potpisivanje II. dodatka Ugovoru o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za financiranje djelatnosti HGSS–a Stanice Zlatar Bistrica, u iznosu od 100 tisuća kuna.

Ugovor su potpisali krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i pročelnik HGSS-a Stanice Zlatar Bistrica Darko Berljak, koji je zahvalio na dodjeli financijskih sredstava.

– Svaka financijska pomoć je dobro došla, moram zahvaliti županu na praćenju našeg rada, aktivnosti i materijalnoj podršci kroz sve ove godine. Za koji mjesec bit će osam godina kako postoji naša stanica, ekipirani smo, ima nas preko 30, imamo puno gorskih spašavatelja, vozni park koji je također jednim dijelom potpomognut sredstvima Županije, a sva ova sredstva i dodaci ugovoru će nam itekako dobro doći jer je cijela služba vrlo aktivna, pogotovo kroz ove dane, i naš posao sigurno još nije završen – najavio je Berljak.  

Uređenje prostora

Ovih dodatnim sredstvima Županija je povećala iznos za HGSS na 327 tisuća kuna na godišnjoj razini.

– Vi znate da plaćamo leasing za automobil, dajemo za redovni rad HGSS-a, 100 tisuća kuna je bilo predviđeno za uređenje ovog prostora, koji je, ako se sjećate, od prošli puta dobio fasadnu ovojnicu, a s ovih sto tisuća kuna ćemo još dodatno pomoći da se dovrše unutarnji radovi i da se uredi okoliš, da bi se onda moglo urediti i vanjsko vježbalište. Naravno, i u proračunu za sljedeću godinu osigurali smo sredstva za redovnu djelatnost, za leasing i još sto tisuća kuna za dovršetak uređenja ovog objekta. Naša HGSS-ova stanica u Zlatar Bistrici je u čitavoj Hrvatskoj na glasu kao izuzetno profesionalna, motivirana, stručna ekipa koja pruža pomoć unesrećenima na području cijele Hrvatske. Kada se događaju ovakve elementarne nepogode, poput ovog potresa u Baniji, sigurni smo da će naše hitne službe intervenirati u najkraćem mogućem roku i pružiti nam svu moguću pomoć. U svojoj svakodnevici rijetko kad se toga sjetimo, ali kada se dogode ovakve katastrofalne nesreće, uvijek bacamo pogled na naše hitne službe, jesu li na terenu, jer su nam one garancija da će unesrećeni dobiti najbolju moguću pomoć – kazao je župan Kolar.

Potpisivanju je nazočio i načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić.

Tužan period

– U današnje smo vrijeme, nažalost, okruženi tragedijama, tužan je to period za sve nas, no ono što je ovdje važno za istaknuti, kada pratimo medije u takvim situacijama, gotovo svaka druga riječ je HGSS. Stoga na ovom ugovoru stoga treba zahvaliti Krapinsko – zagorskoj županiji, to je ulaganje u jednu humanu organizaciju, ulaganje u budućnost. Čestitam HGSS-u na svemu što su do sada radili, a kao načelnik Zlatar Bistrice koristim priliku da im zahvalim što su angažirani na potresom pogođenom području – rekao je Miholić. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba