Ove godine odradili su tri puta više intervencija nego inače

ZAGREBAČKI VATROGASCI DOBILI NOVU “ZVIJER”: Ima najviše zglobne auto ljestve na svijetu – može spašavati ljude s 42 metra visine

Objavljeno: 29.12.2020. zagorjeinternational

“Bar jedna dobra vijest danas! Novo vozilo u službi Vatrogasne postrojbe Grada Zagreba”, pohvalila se na svojoj Facebook stranici Vatrogasna postrojba Zagreb.

Dodaju kako su u ponedjeljak u službu stavili Magirus M42L-AS, najviše zglobne auto ljestve na svijetu, s radnom visinom spašavanja od 42 metra koja predstavlja optimalno rješenje između visine spašavanja  i gabarita vozila i prometnica.

– Samo vozilo krasi uobičajena visina i dobre vozne karakteristike kao i košara za spašavanje nosivosti 500 kilograma opremljenom kamerom i daljinski upravljanim bacačem vode od 2500 litara/min, poluautomatskim načinom rada (pamćenje točaka i automatska udaljenost od objekta) i mnogom drugom opremom. Nabavljeni su i uređaji i alati za spašavanje poput 4 seta najnovijih hidrauličkih baterijskih uređaja za spašavanje, baterijski nadtlačni ventilator, zračni jastuci za podizanje tereta, uskočni zračni jastuk i ostala oprema za vatrogasce među kojim se posebno ističu baterijske svjetiljke za vatrogasce u Ex izvedbi (100 komada) – dodaju vatrogasci.

Kažu kako je ova godina za njih bila izuzetno radna. Odradili su 8250 intervencija, što je tri puta više od prosječne godine. Možda najvidljiviji dio njihovog rada je bio kod potresa. U prvim satima nakon potresa spasili su 16 osoba, dok su sljedećih par mjeseci odradili preko 5500 intervencija. Uklonili su 4500 dimnjaka i 1300 dijelova zgrada upravo ovakvim vozilima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba