IMA MATERIJALNE ŠTETE: Župan je najavio sjednicu Stožera civilne zaštite, nakon koje će se rasporediti hitne službe diljem županije

KOLAR: Potres se strašno osjetio u Krapini, manje je oštećena i zgrada Županije, a zovu me i iz Klanjca, Zaboka, Kumrovca…

Objavljeno: 29.12.2020. zagorjeinternational

Na području čitave Krapinsko – zagorske županije se potres osjetio i nažalost ima i materijalne štete. Već me zvalo nekoliko načelnika i gradonačelnika i rekli su da na svom području ima šteta, samo se nadam da nema teže povrijeđenih ili nešto gore, jer to još uvijek ne znamo. Prema informacijama koje imamo od Centra 112, potres je zahvatio čitavo područje RH. U kontaktu smo s našim hitnim službama, već su na terenu, a mogu potvrditi pozive s područja Zaboka, Klanjca i općine Kumrovec gdje su se tražile vatrogasne intervencije zbog porušenih dimnjaka – kazao je Kolar te dodao kako će Stožer civilne zaštite odmah u Krapini održati sjednicu te potom rasporediti hitne službe gdje bude potrebno.

– Potres se strašno osjetio u Krapini. Ima štete na zgradi Županije, popucali su zidovi i s unutarnje i vanjske strane, ali nije šteta takvog razmjera da se ne bi u zgradi moglo boraviti. Domari je pregledavaju da vidimo u kakvom su stanju dimnjaci da ne padnu na nekoga – rekao je Kolar.

Smatra kako za ovaj potres za obnovu treba posebna odluka Vlade.

– Došao sam sa sastanka s ministrima i premijerom gdje smo razgovarali o korištenju Fonda solidarnosti vezano za sanaciju šteta, sutra će biti donesena odluka o dodatnih 20 milijuna kuna za pomoć Petrinji i Sisku, no sada ćemo vidjeti što se dogodilo u ostalim dijelovima Hrvatske i kakva će biti reakcija Vlade. Moramo hitno intervenirati da se svim građankama i građanima gdje se može, osigura da si kupe crijep, pokriju krovišta. Bit ću u kontaktu s premijerom kad vidimo koji su razmjeri štete – poručio je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba