KREATIVNI ZLATARSKI SREDNJOŠKOLCI NISU DOPUSTILI DA KORONAVIRUS BUDE NJIHOV "GRINCH":

Možda miris fritula i čaja ove godine neće ispuniti školske hodnike, no božićni će se duh itekako dijeliti – virtualno

Objavljeno: 22.12.2020. zagorjeinternational

Miris fritula i čaja ove godine ipak neće, zbog svima poznatih preporuka, ispuniti hodnike Srednje škole Zlatar, no božićni će se duh dijeliti virtualnim prostorom. Naime, Srednja škola Zlatar svoj će tradicionalni božićni sajam ove godine preseliti na online platforme, no to zasigurno neće zasmetati njihovim već uobičajenim aktivnostima.

Božićni sajam primarno okuplja učenike, nastavnike i djelatnike Srednje škole Zlatar kako bi suradnju iz učeničkih klupa pretvorili u zajedničku pripremu prigodnih predstava, koncerata ili pak neizostavnih božićnih delicija.

– Ova nas je godina u potpunosti preselila na online život, stoga su marljive snage SŠ Zlatar pripremile web stranicu na kojoj će biti dostupna retrospektiva fotografija i video uradaka te audio materijali koje će pripremiti učenici. Kako bi imali priliku dokazati svoje znanje, učenici će, zajedno s ostalim zainteresiranima, imati priliku sudjelovati na kvizu koji će dan prije Badnjaka, s početkom u podne, također biti održan na web stranici. Naravno, božićni je duh nemoguće održati bez ukrašavanja bora. Ove godine učenici nemaju prilike zajedno sa svojim profesorima i prijateljima iz razreda ukrasiti razredni bor, no zato je Škola doskočila zanimljivom idejom. Naime, kako ni jedan bor ne bi ostao u sjeni, svi će učenici, ali i ostali zainteresirani jer će natječaj biti otvoren za javnost, imati priliku pokazati svoj bor na fotonatječaju i tako imati priliku osvojiti nagradu. Bilo virtualno, bilo uživo, učenici i djelatnici Srednje škole Zlatar vrijedno rade na održavanju dobrog međusobnog odnosa, ali i na poštivanju tradicionalnih običaja. Iako Božić neće dočekati uz pjesmu, fritule i tombolu, božićnog duha ove godine u Srednjoj školi Zlatar doista neće nedostajati – poručuju iz Srednje škole Zlatar preko svoje bivše učenice Nikol Kostanjevečki, inače prvostupnice novinarstva, koja je napisala ovaj tekst.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba