STIGAO NOVI PRIVREMENI UPRAVITELJ: Zabočkom župniku Culjaku prethodi operativni zahvat i duži oporavak, te će biti na bolovanju i odsutan iz župe

U Zaboku zornicu predvodio vlč. Tomislav Šagud, novoimenovani pastoralni pomoćnik u župi

Objavljeno: 20.12.2020. AB

Na četvrtu nedjelju došašća, u Zaboku je misno slavlje zornice predvodio vlč. Tomislav Šagud, novoimenovani pastoralni pomoćnik u Župi. U homiliji istaknu  je da je Bog vjeran i da ostvaruje svoja obećanja, no ne na onaj način kako smo si mi to zamislili.

– Bog nas na primjerima Davida, Marije i Josipa, o kojima smo slušali, uči da u središte naših života stavimo ispravno štovanje Boga kroz molitvu, sakramente i kreposti. Neka nam u središtu ovozemaljskog življenja uvijek Bog bude na prvom mjestu, a ne zemaljski i ljudski kriteriji današnjice – propovijedao je.

Na kraju misnoga slavlja vlč. župnik Marijan Culjak je zaželio dobrodošlicu vlč. Tomislavu, uz želju gorljivog zauzimanja za duše vjernika zabočke župe.

– Na tom putu neka ga prati Božji blagoslov i zagovor Svete Jelene Križarice – zaključuje vlč. Culjak.

Vlč. Marijanu Culjaku, župniku u Zaboku, prethodi operativni zahvat i duži oporavak, te će biti na bolovanju i odsutan iz Župe. Da bi se u Župi  sv. Jelene Križarice u Zaboku osigurala redovita pastoralna služba, vlč. Tomislav Šagud imenovan je privremenim upraviteljem. On od četvrte nedjelje došašća u župi djeluje kao pastoralni pomoćnik, a na svetkovinu Bogojavljanja, 6. siječnja 2021. godine, preuzet će službu privremenog upravitelja župe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba