Policajci iz svih zagorskih policijskih postaja tjedana dana bili u akciji pojačanog nadzora vozača pod utjecajem droga i/ili alkohola

UTVRDILI 396 PREKRŠAJA: “Za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog ne može biti opravdan”

Objavljeno: 15.12.2020. AB

U razdoblju od 7. do 13. prosinca, policijski službenici svih policijskih postaja na području PU krapinsko-zagorske kroz svakodnevne redovne zadaće pojačano su nadzirali vozače koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.
Najavljene aktivnosti bile su usklađene s akcijama Europske unije za 2020. godinu “Roadpol”, a sukladno navedenom terminu provodile su se na području svih Policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

– Akcija je prvenstveno bila usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, dok su se tijekom akcije sankcionirali i svi drugi prekršaji te je utvrđeno ukupno 396 prometnih prekršaja – ističu iz policije.

Tako su utvrdili 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 223 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 133 ostala prekršaja u prometu.

– Podsjećamo vozače da vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovode u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu, zbog čega za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog ne može biti opravdan – zaključuju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba