NIJE ŽELIO TO KOMENTIRATI

Milorad Batinić izlazi iz HNS-a, na lokalne izbore ide kao neovisni kandidat?

Objavljeno: 15.12.2020. zagorjeinternational

Sve glasnija su govorkanja kako će gradonačelnik Ivanca HNS-ovac Milorad Batinić na lokalne izbore u svibnju sljedeće godine izaći kao neovisni kandidat. Time si otvara put za suradnju s najrazličitijim političkim opcijama, pa tako i s Reformistima ili širom Čačićevom opcijom. Sam Batinić za eVaraždin nije htio potvrditi je li to istina.

— Nemam komentara — kratko im je kazao Batinić.

Milorad Batinić gradonačelnik Ivanca postao je 2005. godine. U sljedeća dva izborna ciklusa HNS je svoju prisutnost u jedinicama lokalne samouprave i više nego udvostručio, te je od 2011. godine do danas sudjelovao u gotovo svakoj hrvatskoj vladi. HNS-u se priključio kao jedan od zaposlenika nekadašnje Šumarije, a na mjestu gradonačelnika Ivanca naslijedio je Maricu Brezovec. Ivanec je jedino mjesto u kojem je HNS istisnuo SDP, dok je u drugim mjestima uglavnom bilo suprotno.

Pretpostavlja se kako bi Batinić ponovno uskoro mogao surađivati s Čačićem. Naime, bivši predsjednik HNS-a Radimir Čačić ga je pohvalio za nedavnu donaciju bolnici, te kaže da u ništa od ovoga što se trenutno događa HNS-u nije uopće sumnjao.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba